Viisi syytä nähdä ja kokea Oodi, uusi Helsingin keskustakirjasto

Vuonna 2012 päivittelin, kun Helsingin keskustasta uupuivat hyvät teenjuomisterassit, ja nyt, kuusi vuotta myöhemmin, oli totisesti ihastuksessani pidättelemistä, kun kävin tutustumassa Helsingin keskustassa avattavaan keskustakirjasto Oodiin –

Oodin kierreportaat

Kirjasto Oodin tuleva lehtinurkkaus

Kirjojenkuljetusrobotti

Yksi Oodin portaikoista

VR-lasit ja tulevaa Helsingin Pasilaa

Oodin edustaa ja näkymä eduskuntataloon

Keskustakirjasto Oodin kierreportaita

Oodin kolmatta kerrosta, Kirjataivasta

Oodin kolmatta kerrosta, Kirjataivasta

Oodin Kansalaisparveketta ja maalattuja ”lumihiutaleita”

Mattotaidetta Oodissa

Oodin pyöreät lukunurkkaukset – pallotuolit

Oodin Kirjataivaan kahvilaa ja terassia

Oodin Kirjataivas

Oodin 3. kerroksen tyhjiä hyllyjä marraskuussa 2018

Näkymä Oodista Töölönlahdelle

Puolentoista hengen tuoleja Oodissa

Oodi on Suomen valtion ja Helsingin 100v. syntymäpäivälahja kansalaisilleen, ja sen rakentaminen kesti kolme vuotta. Ensi viikolla, itsenäisyyspäivän aattona 5.12.2018, Oodi avaa ovensa ja tulee tästedes kuulumaan Helsingin ja koko Suomen tärkeimpien nähtävyyksien joukkoon. Näkymät Oodin kolmannesta kerroksesta niin sisään kuin ulos hurmaavat takuulla katsojansa. Tulevasta kulttuurillisesta tarjonnasta puhumattakaan.
Tietämättä keskustakirjaston 100 000 kpl kirja- ja lehtivalikoimaa sen tarkemmin, mainitsen sen lisäksi kuitenkin vielä viisi syytä lisää nähdä ja kokea Oodi, Helsingin keskustakirjasto, joka tulee olemaan auki seitsemänä päivänä viikossa, ensi viikon puolesta välistä alkaen –
1. Oodi tarjoaa kenelle tahansa ilmaisen mahdollisuuden hengähtää puhtaan, kauniin ja selkeän designin keskellä, jonka vaikutus terveyteen ja mielenhyvinvointiin on takuulla kohottava.
2. Kolmannen kerroksen Kansalaisparvekkeella voi ihastella auringonlaskua kesäisin – Ei pilvenpiirtäjiä edessä, vaikka Helsingin keskustassa ollaan.
3. Oodi ei ole vain kirjasto vaan kulttuurikeskus – perinteisten kirjastopalvelujen lisäksi sieltä löytyy esim. kahvila, ravintola, elokuvateatteri ja leikkipuisto. Kino Regina aloittaa toimintansa tammikuussa 2019.
4. Toisen kerroksen Kaupunkiverstaan työpisteet antavat luoville ihmisille mahdollisuuden toteuttaa itseään nykyaikaisin keinoin. Myös äänieristettyjä työtiloja löytyy opiskelua ja työntekoa varten. Toinen kerros on suljettu yleisöltä vielä 7.-27.12.2018 välisen ajan.
5. Oodi edistää elinikäistä oppimista, aktiivista kansalaisuutta, demokratiaa ja sananvapautta.
Lisäksi kolmannen kerroksen pallotuolit tarjoavat loistavan mahdollisuuden lukea blogeja omassa rauhassa oman puhelimen näytöltä!
Oheinen video paljastaa lisää kauniita yksityiskohtia Oodin arkkitehtuurista ja sisustuksellisista yksityiskohdista –
Valokuvat Noora Saarinen
Lue tämä artikkeli englanniksi osoitteessa indivue.com
Advertisements

Vastaa