Hyviä matkakokemuksia Intian Gokarnasta

Gokarn, joka kirjoitetaan myös nimellä Gokarna, on pieni kylä läntisen Intian rannikolla Karnatakan osavaltiossa. Gokarna sijaitsee naapuriosavaltiosta Goasta n. 145km etelään päin, ja se on uskonnollisesti erittäin tärkeä kylä hinduille, minkä vuoksi mustiinpukeutuneet pyhiinvaeltajat ovat tavallinen näky Gokarnan katukuvassa.

Pääset Gokarnaan helposti junalla, bussilla tai (taksi-)autolla esimerkiksi Goasta, mutta kaikista näistä kolmesta bussimatka kuluttaa eniten energiaasi, ja kallein vaihtoehto taksi on tietysti mukavin ja turvallisin tapa matkustaa.

Ihmisiä uimassa auringonlaskun aikaan Gokarnan rannalla
Auringonlaskun fanittajia Kudley- ja Gokarn Beachin välisellä kukkulalla
Gokarnan keskustaa
Kaupallisia seinämaalauksia Gokarnassa
Mustiinpukeutuneita pyhiinvaeltajia
Auringonlasku Arabianmereen

5 syytä matkustaa Gokarnaan

1. Jos olet hippi ja Goa on makuusi liian modernisoitunut, niin joitain rauhallisia hippiviboja löytyy vielä Gokarnasta Kudley Beachilta, Om Beachilta ja erityisesti Paradise Beachilta. Pääset Paradise Beachille vesiteitse veneellä ja löydät suht yksinkertaisia bambumajoja katoksi pääsi päälle. Auringonotto rannalla on sallittua. 

 2. Gokarnan auringonlaskut ovat aina olleet kauniita, kauniimpia kuin monessa muussa paikassa Intiassa. Yksi parhaista paikoista Gokarnassa nauttia auringonlasku on Kudley Beachin ja Gokarn Beachin välinen kukkula. Näet kukkulaa oheisessa kuvassa. Kukkulalla käyvä merituuli on samettisen pehmeää. Muista palata takaisin itse Gokarnan kylään ennen kuin pimeä tulee. 

3. Gokarn näyttää todellisen kauniin Intian, joka ei ole liian moderni. Saatat nähdä joitain uskomattomiakin asioita matkallasi siellä, kuten miehen ja naisen samalla kadulla ja molemmat ilman paitaa ja ilman, että se aiheuttaisi mitään hämminkiä. Jos et usko, niin katso oheinen valokuva Gokarnan kadulta. 

4. Pieni Gokarnan kylä välittää sinulle hyvin rauhallisen hindukylän tunnelman ja sopii hyvin askeettisuutta ihannoiville matkaajille. 

5. Gokarnan ravintolat ovat usein olleet hieman liian mausteisia länsimaiselle kielelle, mutta eräs pieni kahvila Gokarnan keskustassa tapasi tehdä täydellisiä uttapam-aterioita – Sen maun vuoksi saattoi asiakas palata Gokarnaan jopa niinkin kaukaa kuin Suomesta. En tiedä, onko kyseinen päätienvarsikahvila enää olemassa, mutta ainakin Om Beachilta löytyy mukava merenrantaravintola nimeltään Namaste Cafe.

Kudley Beach, Gokarn

Katso myös videoita Gokarnasta sekä valokuvia Gokarnasta, jotka kertovat lisää hyviä matkakokemuksia – matkasi Gokarnaan ja Intiaan voi olla raskas, mutta varmasti sen väärti. 

Katso myös, miltä Intian rantaviiva näyttää ylhäältä Gokarnan kukkuloilta käsin sekä näe jäätelömyyjä Gokarnan rannalla teoksessa Demo Exhibition  

Read this post in English: 5 reasons to visit the amazing Gokarn in India

Matka Intiaan -teoksen kansikuva

4 Comments

  1. Intia kyllä houkuttelee vuosi toisensa jälkeen ja nyt kun Rajastanin ja Himalajan alueella on tullut reissattua, on katse alkanut vaeltelemaan kartalla alaspäin kohti Keralan suuntaa. Täytyykin pitää vaihtoehtona mielessä tämäkin paikka!

  2. Intia ei ole oikein ikinä houkuttanut, mutta olen nyt viime aikoina muutamia Intia-postauksia lueskellut ja kyllähän Intia on jotain erityistä. Olisi varmasti Kokemus!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *