Harjun Hovin lampi ja maisemia Virolahdella
|

Virolahden nähtävyyksiä kuvina ja videoina

*pr-matka blogiyhteistyössä VisitKotkaHamina ja VisitVirolahti

Suomen kaakkoisimman kunnan, Virolahden, maisemat ovat kauniita, täynnä idyllistä maaseutua, historiallisia kohteita ja kaunista Suomenlahtea. Tämä upea alue, joka sijaitsee aivan Venäjän rajan tuntumassa, tarjoaa kokijalleen paitsi rikkaan maanpuolustuksesta kertovan historian, niin myös elinvoimaisen kyläyhteisön.

Virolahti on paikka, joka yhdistää menneisyyden ja nykyisyyden harmonisesti tarjoten vierailijoilleen monenlaisia elämyksiä – Olitpa sitten historiasta kiinnostunut matkailija, luonnon ystävä, maatalousalan opiskelija tai etsit vain rentoa lomaa kauniissa ympäristössä, kannattaa Virolahteen käydä tutustumassa, niinkuin itse tein VisitKotkaHaminan kutsumana, kameran kanssa. Ohessa viisi nähtävyyttä Virolahdella, satunnaisessa järjestyksessä –

Virolahden Bunkkerimuseon metsää
Virolahden Bunkkerimuseon metsää

Viisi Virolahden nähtävyyttä

1.Bunkkerimuseo: Virolahden Bunkkerimuseo on ainutlaatuinen historiallinen kohde, joka esittelee itäisen maarajan linnoittamista 1940-luvun alkupuoliskolla. Lähes 1200km pitkä puolustusta varten rakennettu Salpalinja alkaa Virolahdelta ja jatkuu aina Jäämerelle asti. Bunkkerimuseo tarjoaa autenttisen kurkistuksen Salpa-linjan rakentamiseen ja Salpa-linjan puolustusvarustuksessa asemoituneiden sotilaiden ja lottien elämään ja aseisiin. Lisäksi museosta löytyy mainio kokoelma historiallisia valokuvia Salpalinjan rakentamisesta ja lottien osuudesta maanpuolustukseen. Museon alueella on tätä nykyä myös useita luontopolkuja retkeilijöille sekä mahdollisuus yöpyä askeettisesti pallokorsussa.

2. Luonnonkauneus: Virolahtea ympäröi upea luonnonmaisema, joka sopii erinomaisesti ulkoilma-aktiviteetteihin. Voit esimerkiksi nauttia lintujen tarkkailusta, kun ne matkustavat Siperiasta pois Virolahden syyslintupäivien aikaan syyskuun lopulla, tai voit nauttia metsävaelluksesta sekä vain yksinkertaisesti retkeilystä kauniissa metsä-, pelto ja merenrantamaisemissa.

3. Kaakon Kamarimusiikki -festivaali: Kaakon Kamarimusiikki on keskeinen kohokohta Virolahden kulttuurikalenterissa. Se järjestetään heinäkuun alussa Harjun Hovissa ja se pitää sisällään sarjan konsertteja, joissa esiintyvät tunnetut lahjakkaat kotimaiset ja kansainväliset muusikot. Festivaali on ihana tilaisuus musiikin ystäville nauttia korkealaatuisista kamarimusiikkiesityksistä intiimissä, maisemallisessa ympäristössä.

4. Paikallinen keittiö: Virolahti on myös hyvä paikka maistella perinteistä suomalaista ruokaa, mukaan lukien paikallisesti hankittu kala, liha ja villimarjat. Löytyypä sieltä myös paikallisen panimon palkittua savustettua olutta, muttei vielä alkoholittomana.

5. Rauhallinen tunnelma: Toisin kuin vilkkaat kaupungin matkailukohteet, Virolahti tarjoaa rauhallisen, rentouttavan ilmapiirin. Se on täydellinen kohde niille, jotka etsivät rauhaa, rentoutumista ja hitaampaa elämäntapaa, ja majoitusta voi etsiä vaikkapa Harjun Hovista.

Nämä olivat siis vain muutamia Virolahden tarjoamista nähtävyyksistä. On suositeltavaa tarkistaa aukioloajat ja muut tiedot ennen vierailua. Jos käytät julkisia kulkuvälineitä, niin Virolahteen pääsee linja-autolla Haminasta. Etäisyys Helsinkiin on n. 180km.

Bunkkerimuseon pallokorsun vuode
Bunkkerimuseon pallokorsun vuode
Bunkkerimuseon luontoa ja abstrakteja pintoja niille, joita sotahistoria, aseet ja panssarivaunut eivät kiinnosta. Kahvilan museossa myös nähtävillä vaihtuvia taidenäyttelyitä.
Bunkkerimuseon luontoa ja abstrakteja pintoja niille, joita sotahistoria, aseet ja panssarivaunut eivät sykähdytä. Kahvilan museossa on myös nähtävillä vaihtuvia taidenäyttelyitä.

Aikamatka Kaakon Kamarimusiikissa

Minulla oli ilo kokea Kaakon Kamarimusiikki Virolahdella tänä kesänä. Konsertti, jonka siellä kuulin, oli nimeltään Aikamatka, ja sen viulut, piano ja sello veivät minut mukanaan jonnekin kaukaisuuteen mustavalkoisten Suomifilmien aikaan. Kun sitten konsertin jälkeen astuin konserttisalista ulos, muuttuivat Suomifilmien mustavalkoiset peltomaisemat todelliseksi vehreydeksi, jota havumetsät reunustivat. Kaikki tämä maaseudun ihanuus vain n. 180 km päässä Helsingistä. Harjun Hovissa sijaitsi myös viehättävä kesäkahvila Kiessi terasseineen, jota vastapäätä sijaitsi Kiessimuseo, yksi Harjun Hovin nähtävyyksistä.

Kaakon kamarimusiikki 2023
Kaakon kamarimusiikki 2023

Harjun Hovin Kartano ja Sen Ympäristö

Harjun Hovi sijaitsee idyllisessä maisemassa, joka lisää sen viehätystä. Kartanoon kuuluu vehreitä puutarhoja ja alueita, jotka ovat yhtä paljon sen vetovoiman osa kuin itse rakennuskin. Nämä ulkoalueet tarjoavat rauhallisen ympäristön, jotka ovat täydellisiä rauhallisiin kävelyihin ja mietiskelyyn, antaen vierailijoille mahdollisuuden uppoutua Virolahden luonnonkauneuteen.

Kulttuuri- ja Yhteisötapahtumat

Harjun Hovi ei kuitenkaan ole vain menneisyyden muisto, vaan elävä osa Virolahden yhteisöä. Se isännöi erilaisia kulttuuri- ja yhteisötapahtumia vuoden aikana, mukaan lukien taidenäyttelyitä, musiikkiesityksiä ja historiallisia uudelleenelävöityksiä. Nämä tapahtumat herättävät kartanon eloon, yhdistäen menneisyyden ja nykyhetken ja tarjoten alustan yhteisölliselle osallistumiselle ja kulttuuriselle rikastumiselle.

Kartanon aluella toimii myös kesäkahvila, jonka voit nähdä oheisella videolla.

Kesäkahvila Harjun Hovissa
Ravintola Virolahdessa

Hyödyllisiä linkkejä:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *