| |

Sunnuntaiaamu Café Esplanadilla

(Päivitetty 7/2023)

Oheinen video kertoo sunnuntaiaamusta Café Esplanadilla Helsingissä, jossa varmastikin kymmenet tuhannet ulkomaalaiset turistit olivat ehtineet käydä ja jonka terassilla istua ennen minua. Vaikka olinkin asunut Helsingissä jo yli 20 vuotta.

Tämä iäkäs ja maineikas kahvila keräsi asiakkaita jopa jonoksi asti sunnuntaiaamuna, kun Helsingin kadut muutoin olivat lähes autiot ja kahvilan terassi tyhjillään.

Leipomokahvilan valikoimasta löytyi täytettyjä voileipiä ja herkullisen näköisiä leivonnaisia, kakkuja, piirakoita ja muhkeita croissantteja. Marengit olivat kuin suoraan satukirjasta. Gluteenittomaksi vaihtoehdoksi marengin lisäksi löytyi makoisa suklaalla päällystetty kuivakakku. Ja vaikken ollutkaan ollut mikään kuivakakkujen ystävä, niin videolla näkyvä kuivakakku sai makunsa puolesta minut harkitsemaan jopa kuivakakkujen leipomisen opettelemista.

Café Esplanad ja sunnuntaiaamu Helsingin keskustassa

Kahvilan kattava teevalikoima sekä selkeästi merkitty laktoositon ja gluteeniton tuotevalikoima saavat ainakin minut poikkeamaan vastedes toistekin.

Päivitys kesä 2023: Café Esplanadin uudistunut terassi

Kesällä 2023 Helsingin Esplanadin autokaistoista toinen on poistettu käytöstä, mikä tuo jalankulkijoille ja kahvilaterasseille mukavasti lisätilaa. Katso oheinen lyhytvideoni Café Esplanadin terassilta –

Café Esplanad ja uusiutunut terassi kesällä 2023

Löydä lisää ihania kahvila- ja ravintolavideoita YouTube-kanavallani

ja tilaa tulevat päivitykset!

Hyödyllisiä linkkejä:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *