Paras intialainen ruoka ja ravintola Mumbaissa

Uttapam ja pikkelssit

Mietin, mikä olisi parhain nauttimani ruoka- ja ravintolaelämys Mumbaissa ja ruoista mieleeni tuli mm. eräs kahvilaravintola Colabassa samosineen samoin kuin eräs kolmen tähden hotelli, joka tarjosi aamiaiseksi kerrassaan addiktoivia Veg cutlets -annoksia.

 
Voiton vei kuitenkin viiden tähden hotelli Oberoi Trident Nariman Point, jonka ruoka-annokset olivat sellaisia viiden tähden tyrmäyksiä, ettei niihin ollut enää mitään lisättävää. Hotellin keittiöltä taipui niin eteläintialainen Uttapam, pohjoisintialainen Palak paneer  kuin eteläeurooppalainen pizza.

Pikkelssejä nautittavaksi intialaisen uttapamin kanssa

Uttapam, jonka näet oheisessa kuvassa, on riisi- ja linssijauheesta valmistettu suolainen ja gluteeniton täytetty pannukakku, niin kuin mainitsin aiemmassa artikkelissani Intialaiset snackruoat suomeksi. Uttapam nautitaan erilaisten pikkelssien ja rasamin kera, joista useimmin yhdessä nähdään kookoschutney ja lämmin rasam. Toinen tavanomainen versio, jota nähdään uttapamin lisukkeina on kookoschutney kera korianterichutneyn ja niiden lisäksi vielä jokin tulinen paprikapikkelssi.

Uttapam; Hotelli Oberoi Trident, Mumbai

En tiedä, pääsevätkö ulkopuoliset syömään hotelli Oberoi Trident Nariman Point -ravintoloihin, vai onko välttämätöntä olla hotellissa yöpyvä asiakas, mutta voin hyvin suositella hotellia myös yöpymiseen, sillä aidon intialaisen viiden tähden hotellin tapaan ei kokemuksessa ollut mitään moitittavaa.
Rahalla saa ja hevosella pääsee – niinkuin vanha suomalainen sanonta kuuluu.
Kyseisen hotellin edustalla näkyi tarjottavan myös hevosajelua pitkin Marine Drivea.

Tripadvisor rankkaa tällä hetkellä Mumbain parhaimmiksi fine dining -ravintoloiksi seuraavat viisi ravintolaa

1. JW Cafe
2. Nawab Saheb
3. Ark Bar
4. Lake View Cafe
5. Baluchi

Hotelli Oberoi Trident Mumbaissa sijaitsee Marine Driven päässä Nariman Point -nimisellä alueella.
Ohessa kuvaamani video kyseisestä Oberoi Trident -hotellista Mumbaissa. Näkymät Marine Drivelle sieltä käsin olivat huikeat –

Tutustu myös teoksiini Matka Intiaan sekä Matka Bollywoodiin, jotka kertovat sinulle paljon lisää mm. Mumbaista matkakohteena –

Trip to India and Trip to Bollywood in English!

Published by

INDIVUE

Travel and art; blogging and photography, online since 2005

4 Comments

  1. Piti välittömästi googlata uttapam-resepti – tämähän lähtee kokeiluun!! 😀 Intialainen ruoka Intiassa on niin eri universumista kuin Suomessa tarjoiltava \”intialainen\” mömmö, että ei niistä voi edes samana päivänä puhua. Toisaalta olisi ollut kiinnostavaa lukea parhaista katuruokapaikoista, noin yleisesti ottaen kun (ainakin kansainvälisten ketjujen) loistohotellit tuppaavat olemaan melko geneerisiä paikkoja (ei sillä, että niistä kovasti kokemusta olisi). Ihan pikku nipotusta kielenhuollollisesta näkökulmasta – yleisnimet (uttapam, palak paneer jne.) pienellä alkukirjaimella, niin ei mene sekaisin erisnimien kanssa. 😉

  2. Kiitos kommentistasi – Delhi Darbar -niminen ravintola Mumbain Colabassa on hyvä ravintola. Tosin sieltä ei liene saa uttapameja, jotka ovat eteläintialainen suolainen ja gluteeniton herkku ja helpommin sanottu kuin tehty.Ruoka -tunnisteen alta löydät lisää vinkkejä intialaisen ruoan ystäville!

  3. Itse tykkään intialaisesta ruuasta tosi paljon, mutta en ole oikein tietoinen sen eri ruokatyyleistä eli tuli paljon uutta tietoa kyllä. Mumbai vaikuttaisi mielenkiintoiselta makumatkakohteelta, jonne mielelläni suunnittelisin ruokailukokemuksia blogien ja ravintola-alan julkaisujen mukaan kuin pelkän Tripadvisorin. Varsinkin monessa turisrikohteissa sen sijoitukset on mitä on, joskin usein fine dining ravintoloissa edes jotenkin suuntaa antavia.

  4. On totta, ettei pelkkään Tripadvisoriin ole luottaminen. Hyvänä esimerkkinä intialainen maultaan viiden tähden ravintola Champs-Élyséen varrella, josta kirjoitin Pariisin parhaimpien nähtävyyksien yhteydessä, ja joka löytyi Tripadvisorista vasta sijalta 12159.Joskus voi myös ravintolakokin vaihtuminen muuttaa ravintolan makumaailman tyystin.

Comments are closed.