Roadtrippi Intiassa: Chennai – Pondicherry – Auroville – Pondicherry – Chennai

Oheinen roadtrip-videoni kertoo matkailusta Intiassa tietä pitkin. Ilmastoitu taksi on usein ollut ainoa keino saavuttaa erinäiset matkakohteet Intiassa, mutta onneksi taksin hinta ei ole kuitenkaan ollut Suomen luokkaa. Oheinen yli 17 minuutin pituinen video kertoo roadtripistä Itä-Intian rannikolla ja se koostuu autenttisista videokatkelmista kahdelta eri vuodelta noin 10 vuoden takaa. Videolla on aito äänimaisema, jota ei ole dupattu!

Videon kesto 17:36

Roadtrippi Itä-Intian rannikolla

Video alkaa Chennaista. Katso myös aiempi postaukseni Chennaita edeltävästä junamatkasta Intian länsirannikolta Intian itärannikolle. Koska kyseessä on päälleäänittämätön asmr-video, pääset kuulemaan taksin radiosta autenttista chennailaista radiokanavaa.

Pondicherryssä ilmastoitu taksi vaihtuu riksaan ja pääset näkemään ja kuulemaan kaikki intialaiset maantieajovälineet polkupyöristä busseihin. En puhu videolla itse juurikaan mitään, joten jos suljet silmäsi, voit kuvitella matkustavasi itse.

Pondicherrystä tai Aurovillestä en ole aiemmin juuri ehtinyt postata, mutta nyt pääset näkemään Pondicherryn keskustan kauniin puiston, niin ulkopuolelta kuin sisäpuolelta. Riksalla kierrämme Pondicherryn katuja ja käymme mm. käsityötorilla. Matkamuistomyymälän jälkeen kuuluva torven ääni kuuluu riksalle, jolla matkustan, ja näet senkin videolla.

Pondicherrystä matka jatkuu Aurovilleen, jossa matkanteko jatkuu jalan, ja pääset näkemään kultaisen Matrimandirin. Rauhallisen kävelyretken jälkeen matka jatkuu takaisin Pondicherryyn, joka siis tunnetaan tätänykyä nimellä Puducherry, toisinkuin videon kuvaushetkellä. Pääset näkemään ja kuulemaan autenttista iltapäiväruuhkaa Pondicherryn liikenteessä. Katukuvaan mahtuvat niin autot, bussit, skootterit, riksat, kuin polkupyöräilevät koululaiset ja lehmä.

Video pysähtyy tunnetun Pondicherryläisen kahvilan Le Café terassille, jolta näkee myös merelle, Bengalinlahdelle. Le Café on yksi elävä muisto Ranskan siirtomaa-ajoista. Le Cafe:elta on lyhyt matka Rock Beachille, jonka kivenlohkareista muodostuvalle rannalle video vie sinut seuraavaksi. Pääset myös kuulemaan meren kuohuvat aallot Itä-Intian rannikolla.

Merenrannan jälkeen käymme tunnetun Pondicherryläisen Sri Manakula Vinayagar -temppelin ulkopuolella. Saat nähdä intialaisen temppelinorsun, joka osaa ottaa setelirahan kädestäsi. Sen jälkeen istumme paikallisessa kahvilassa, ja kun jälleen lähdemme liikenteeseen, kohtaamme äänekästä juhlintaa ja musisointia Pondicherryn kadulla.

Saat nähdä myös hiljaisen auringonnousun Pondicherryläisen hotellin ikkunasta. Itse hotellista olen kuvannut videon myös ja kirjoittanut siitä postauksen jo aiemmin visuaaliseen matkaoppaaseeni INDIVUE – Matka Intiaan.

Videon lopuksi pääset näkemään maisemia paluumatkan varrelta Pondicherrystä Chennaihin. Videon äänet on osittain mykistetty taksissa soivan musiikin vuoksi, copyright-syistä.

Toivottavasti ilahduit tästä autenttisesta virtuaalimatkasta Itä-Intian rannikolle. Lue lisää matkailusta Intiassa ja Goassa visuaalisista matkaoppaistani INDIVUE – Matka Intiaan ja Matka Goaan. Olen kääntänyt niitä myös englanniksi.

Ja jos haluat tarjota tekijälle eli minulle, virtuaalisen teen, löydät ohjeet englanninkielisestä teoksestani Trip to India, joka tekemistä virtuaalikupponen auttaa!

7 Comments

 1. Vaikka varmasti monenkaan silmään maisemat eivät olleet hääppöiset, niin vitsit, että tuli ikävä tuota tunnelmaa…

 2. Kiva video, teki taasen mieli takaisin Intiaan! Minähän kävin Chennaista Tiruvannamalaissa ja sitten takaisin. Matkalla on Gingeen linna. Aikas lailla perusnäkymää Intiasta. Kun minä olin siellä, niin joskus moottoripyörällä raahattiin kokonaista lammasta.
  Pusikoissa kävelemisestä varoitettiin, että voisi olla kobria.

 3. Kiitos kommenteistanne!

  Tämä video ei tosiaan hakenut mitään sensaatio-otsikoita, vaan ennemminkin tallensi tavanomaista Intiaa sen itärannikolla. Videot toimivat lähinnä muistiinpanoina itselle siitä todellisesta Intiasta, jota valokuvasin.

  Näiltä samoilta seuduilta Intian itärannikolla kertovat myös esimerkiksi valokuvallinen postaukseni intialaisesta krokotiilipuistosta: https://indivue.fi/2020/11/22/krokotiilipuistossa-intiassa/

  sekä postaus Shore-temppelistä Mahabalipuramissa: https://indivue.fi/2018/12/13/shore-temple-ja-mahabalipuram-seka-viisi-syyta-nahda-ne/

  jotka voi lukea ohesta. Ja hotellipostauksethan niiltä seuduilta löytyvät blogista myös. Ennemmin tai myöhemmin.

 4. Kiva nähdä ihan autenttista menoa Intiasta, joka ei ole vielä meidän reitille osunut. Maasta hieman ristiriitaiset fiilikset, eikä se ole välttämättä kiinnostavimpien listalla, mutta maita ja uusia kokemuksia keräävinä olemme kaikelle avoimia, myös Intialle, kun sopiva tilaisuus tulee 🙂

  1. Kiitos kommentistasi. On totta, ettei Intia ole juurikaan panostanut matkailunsa markkinointiin suomen kielellä ja yleensä saamme lukea vain huonoja uutisia Intiasta. Sen vuoksi aloitinkin tämän blogini 17 vuotta sitten, koska huomasin, että paremmalle mielikuvalle voisi olla tarvetta.

 5. Maisemat vastasi aika hyvin mielikuvia Intiasta, en siis ole siellä käynyt. Ja video vastasi hyvin kuvaustasi autenttisesta sisällöstä – pääsi kätevästi virtuaalimatkalle mukaan. 🙂

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.