Hotelli, josta näkee Taj Mahalin

Videopäivitys lisätty 10/2021

Monen haave on nähdä Taj Mahal ja voin sanoa, että se kokemus on todella kaiken sen vaivan väärti. Ei Taj Mahalia suotta ole kutsuttu yhdeksi maailman seitsemästä ihmeestä.

Ja kun sitten vaivalla olet säästänyt matkarahat kasaan ja suuntaat vihdoin kohti Intiaa, Agraa ja Taj Mahalia, niin seuraava kysymys on, mikä vuorokauden aika olisi paras nähdä Taj Mahal. Ihanteellisintahan olisi, jos pääsisit näkemään Taj Mahalin niin aamulla, päivällä, illalla kuin yöllä kuunvalossa. Useimmiten se ei vain kuitenkaan ole mahdollista.

Yksi ratkaisu tähän voisi olla hotellin valitseminen niin, että näet hotellihuoneestasikin Taj Mahalin. Kokeilin tätä muutama vuosi sitten ja sen perusteella, jos aikataulusi on tiukka, suosittelen vakavasti harkitsemaan tällaista Taj Mahal -näkymän antavaa hotellia. Taj Mahal valloittaa eritoten auringonnousun ja -laskun hetkinä, joten jos aikeesi on käydä kohteessa keskellä kirkasta päivää, voisi auringonlaskunäkymä Taj Mahalista hotellin terassilta nähtynä antaa vielä paremman kokonaiselämyksen matkasta Agraan ja Taj Mahaliin.

Oma hotellini oli Taj Plaza -niminen hotelli, joka oli ok-kuntoinen kolmen tähden hotelli Agrassa. Näin siis muutamia vuosia sitten. Hotellin sisustus ei ollut priimaa, muttei rikkikään. Hotellissa oli huoneita, joista näki suoraan Taj Mahal -mausoleumin ja lisäksi kattoterassilta pääsi mukavasti katsomaan, kuinka aurinko laski ja nousi ja sai Taj Mahalin kupolikaton kimaltelemaan valkoisen eri sävyissä. Hotellin kattoterassilla pystyi lisäksi nauttimaan ravintolaillallisen kuunnellen paikallista katuelämää. Aamulla aikaisin auringon noustessa sai terassilla puolestaan kuunnella huikeita linnunlaulukuoroja ja moskeijojen rukouskutsutkin kaikuivat myös ympäriinsä.

Katso täältä, miltä Taj Mahal näyttää auringonlaskun jälkeen Taj Plazan kattoterassilta nähtynä.

Aamulla herätessä hotellihuoneen ikkunasta näkyi Taj Mahal

Talviaikaan ilmastointi on Agrassa tarpeeton, mutta kesäaikoja silmälläpitäen Taj Plazan huoneista löytyi AC. Talviaikaan ei huoneissa ollut lämmitystä, mutta paksut villatäkit takasivat sen, että pystyit palelematta yösi nukkumaan.

Ylläolevassa kuvassa näkyy, kuinka hotellihuoneen ikkunasta näkyi Taj Mahal. Hotellihuone oli sisustettu kirkkaanpunaisella tapetilla, joka oli kuvioitu kullankeltaisin ornamentein. Sohva oli viininpunaista samettia ja tummanvihreä erivärisin ornamentein koristeltu sohvapöytä oli kenties huoneiston kaunein elementti. Voit nähdä sen oheisessa kuvassa.

Sohvapöytä

Hotellin sisustusta.

Oheisessa kuvassa voit nähdä Taj Mahalin aamupäivän auringossa kattoterassilta käsin.

Lyhytvideoni Taj Mahal yhdessä minuutissa, antaa sinulle paljon paremman kuvan tuosta Intian tunnetuimmasta nähtävyydestä.

LÖYDÄ OMA HOTELLISI AGRASTA

(Mainos: seuraava kappale sisältää 1 affiliatelinkin, joka on merkitty * tähdellä)

Seuraavasta linkistä *Agran hotellit löydät lisätietoa kyseisestä Taj Plaza -hotellista sekä yli 340 muusta majoituspaikasta Agrassa, kun etsit varattavaksi esim. kolmen, neljän tai viiden tähden hotellia. Huom. Varaamalla hotellin oheisen tähdellämerkityn affiliatelinkin kautta, tuet matkabloggaajaa.

Tutustu myös teokseeni Matka Intiaan, joka sisältää mm. matkakokemuksiani Intiasta. Lisää matkakokemuksiani maailmalta on tulossa, joten tilaa blogi, niin luet niistä ensimmäisten joukossa!

Katso myös, miltä näyttää näkymä Taj Mahalista sisältäpäin.

4 Comments

    1. Tai sitten vain satuit näkemään Taj Mahalin pilvisenä päivänä tahi keskellä polttavan kuumaa ja hiostavaa päivää, jolloin aurinko häikäisi niin, ettet voinut edes katsoa koko rakennusta ilman aurinkolaseja, muttet myöskään ”tarjennut” jäädä odottamaan auringonlaskua. ?

  1. Olen vieraillut Taj Mahalissa kahdesti. Ensimmäinen kerta oli 90-luvun loppupuolella, kun olin vielä hyvin nuori. Silloin paikka teki ihan käsittämättömän vaikutuksen. Oli aika vapaata touhua tuolloin pyöriä ympäriinsä. Seuraava kerta oli joskus 2009 ja silloin paikka oli jo varustettu metallinpaljastimin ja kaikkialla oli miljoona ihmistä.Yhtään en muista missä hotellissa olen ollut, mutta allekirjoitan täysin, että jos tuolla yöpyy, niin kannattaisi ottaa yöpaikka, josta Taj Mahalia voisi ihailla.

    1. Kiitos kommentistasi. On aika harvoja rakennettuja nähtävyyksiä, joita toistamiseen haluaisi matkustaa katsomaan, mutta Taj Mahal oli sellainen. Ja toinen kerta myös sen väärti.

      Ei muuten ehkä vielä vuonna 2009, mutta ainakin vuonna 2011 oli suora moottoritie Delhistä Agraan valmis. Se helpottaa matkantekoa huomattavasti.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.