Intian talvea

Goan iltahämärää
Loma Goassa. Krikettisirkat sirittävät yöpimeässä ja katuravintola asiakkaineen on vielä äänessä. Muuten on hiljaista, satunnaisia autoja tai skoottereita lukuunottamatta.
Uusi vuosi alkaa vuorokauden kuluttua. Naapuritalon joulutähdet vilkkuvat vielä kauempana katonreunalla. Eilen tuli Slumdog Millionaires tv:stä. En pystynyt enää katsomaan sitä, sillä kyyneleet valuivat silmistäni. Delhin kokemukset ovat vielä tuoreessa muistissa.
Luin uutisista, että Suomi tulvii lunta ja pakkasta. Minua ei hirvitä se kylmyys. Tiedän, että siellä on sisällä yhtä lämmin kuin täällä on öisin. Mutta Delhissä odottaa myöhemmin +-0 astetta ilman sisälämmitystä. Kokemus, jonka mieluusti jättäisin väliinkin. Vaan mitenköhän pärjäävät ne miljoonat, joilla ei ole valinnanvaraa?

Merenrantaa Goassa alkuillasta

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *