Voiko kiireisen suomalaisen naisen elämä nyt enää ihanempaa ollakaan, kun Helsingistä saa valmispaneerjuustoa etnisestä ruokakaupasta ja maistuvaa intialaista curryateriakastiketta suoraan päivittäistavarakaupasta!
Valmiskastikkeeseen ei eläinkunnan tuotteita tarvitse lisätä, vaikka purkin kannessa niin lukisi, sillä kanan- tai sianlihan voi mainiosti korvata paneerjuustolla tai esimerkiksi halloumijuustolla ja vihanneksilla tai valmiskasvispyöryköillä, ja maistuva ateriakastikkeesi on valmis.
Vaihtamalla eläinkunnan lihatuotteet kasvistuotteisiin parannat samalla maailmaa aivan konkreettisesti. Kyllä, niin helppoa se on – syömällä kasvisruokaa voit parantaa maailmaa, jopa päivittäin!
Kun vielä keität kastikkeen lisäksi täysjyväriisiä valkoisen hötöriisin sijaan, on helppo ateriasi terveellisempi. Ja jos olet extreme-karppi, niin voit korvata täysjyväriisin soijahiutaleilla ja edelleen lihatuotteet soijaproteiinilla tai juuston maitoproteiinilla, jolloin dieettisi ei mene hukkaan, kilosi karisevat ja maailma parantuu taas.
Oheisessa kuvassa on itsetehty Paneer Tikka Masala täysjyväriisin kera. Ruoanvalmistuksessa on käytetty hyvää Patak’sin Tikka Masala -intialaista curryateriakastiketta.
”Vadelmat ovat makeita, hieman happamia ja supistavia ja viilentäviä ja niiden ’vipaka’ on pistävä. Ne stimuloivat vataa ja rauhoittavat kapha doshaa.”
Tänään kerron teille tähänastisista intialaisista ravintolakokemuksistani huonoimman, jonka olen Euroopassa saanut kokea, ja se tapahtui yllättäen länsimaisen kulttuurin kehdossa Roomassa
Kyseinen pizza tuplajuustotäytteellä kuului Intiassa kanaruokien parhaimmistoon. Kehotan kuitenkin pitäytymään intialaisissa kasvisruoissa, sillä niitä ei voita mikään.
Tässä kuvassa olevassa vaaleassa Malai Koftan -versiossa oli makea sivuvivahde, mikä teki siitä hauskasti yllättävän makuelämyksen suolaisiin malai koftiin tottuneelle.