Polkupyöräriksa Intiassa ja Euroopassa

Polkupyöräriksa Intiassa ja Euroopassa

Oheinen kuvaamani video kertoo erilaisista polkupyöräriksoista Intiassa ja Euroopassa. Intian kaupungeista mukaan ovat päässeet mm. Delhi, Chennai ja Haridwar.

Koostaessani oheista videonäyttelyä tajusin yllättäen, etten ollut koskaan nähnyt polkupyöräriksaa tien päällä Mumbaissa tai Goassa. Mumbaissa näin vain bensalla kulkevia riksoja, mutta se saattoi johtua siitä, että liikuin lähinnä vain Mumbain sydämessä sekä Bandran alueella. Goassa puolestaan onnistuin näkemään polkupyöräriksan vain museossa.

Delhin esikaupunkialueella, Delhi NCR:ssä ekologinen polkupyöräriksa oli vielä kymmenenkin vuotta sitten käytössä lyhyillä matkoilla, esim. kauppareissuilla. Viime vuosina ovat polkupyöräriksat kuitenkin kuulemani mukaan hävinneet kasvavien esikaupunkialueiden katukuvasta ja tämä on todella harmillista, sillä kyllä polkupyöräriksan kyydissä tilavammin mahtuu kulkemaan kuin autoriksan. Toisaalta, autoriksa kyllä suojaa matkustajaansa paremmin, mutta kesäkuumalla olisi polkupyörälle ennemminkin käyttöä.

Euroopassa kulkiessani olen onnistunut bongaamaan polkupyöräriksan mm. Berliinistä, Roomasta ja lopulta myös muutama vuosi sitten Helsingistä.

Katso videolta, mistä muualta riksan löysin ja tykkää somekanavistani, niin edesautat tämän valokuvaprojektini jatkumista ja saat kenties joskus myöhemmin nähdä myös jatko-osan tälle riksanäyttelylle.

Sillä emmehän halua, että ekologinen polkupyöräriksa katoaa maailman katukuvasta, vai mitä olet mieltä?

Sinua voisivat myös kiinnostaa muut matkailuaiheiset postaukseni sekä videoni.

2 Comments

  1. Rupesin oikein miettimään, että missä olisin ollut ihan polkupyöräriksan kyydissä niin Delhin lisäksi muistui mieleen ainakin Hanoi ja Peking. Pekingissa aikoi polkupyöräriksa ryöstää meidät, mutta se onkin jo toinen juttu.

    1. Kiitos kommentistasi. Aina tosiaan kannattaa valokuvata riksankin rekkari muistiin, ennenkuin nousee kyytiin, siltä varalta että epämiellyttäviä yllätyksiä ilmaantuisi matkan varrella.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.