Paljonko Indivuella on lukijoita ja mistä he tulevat?

Sinua varmasti kiinnostaa, paljonko Indivuella on lukijoita ja mistä päin maailmaa he tulevat. Sen vuoksi ajattelin julkaista hieman Google-tilastoja tältä kuulta.

Indivuen lukijoita syyskuussa 2017
Indivuen lukijoita syyskuussa 2017

Kuten kuvasta voit nähdä, tuli syyskuun ensimmäisenä viikkona liikennettä Indivuen blogiin eniten seuraavista maista ja tässä järjestyksessä:
Yhdysvallat, Suomi, Ukraina, Kanada, Venäjä, Ranska, Filippiinit, Peru, Saksa ja Arabiemiirikunnat.

Suomi ei kakkossijallaan ole tietenkään mikään yllätys, sillä tämä Indivuen blogihan on täysin suomenkielinen, vaikka alkoikin kaksikielisenä kaksitoista vuotta sitten. Englanninkielinen versio on vain sittemmin siirtynyt omaksi sivustokseen, jonka lisäksi englantia löytyy myös Indivuen sometileiltä, jotka syntyivät Indivuen blogia myöhemmin.

Indivuen lukijoita pidemmällä aikavälillä
Indivuen lukijoita pidemmällä aikavälillä

Toinen tilastokuva otsakkeella ”Sivun katselut maittain” onkin sitten Indivuen katsojatilastoa hieman pidemmältä ajalta ja siinä Suomi onkin sitten ykkösenä.
Hieman yllättävää kuitenkin on, että Venäjä löytyy sijalta kolme, vaikkei tässä blogissa ole edes Venäjällä vielä käyty tahi venäjäksi haastettu. Olisiko syy tähän Bollywoodissa, josta Indivue on kirjoittanut suomeksi ennätysmäisen paljon? Intialaiset elokuvathan ovat kuulemma Venäjällä suosittuja.
Toisaalta, venäläiset taitavat olla suurin yksittäinen ulkomaalaisryhmä, joka matkustaa säännöllisesti Goaan. Kenties Indivuen sadat Goasta kirjoitetut blogiartikkelit ovatkin syynä myös suureen venäjältä tulevaan lukijaliikenteeseen?
Oli miten oli, Intia näkyy suomenkielisen Indivueblogin lukijoista vasta viidennellä sijalla, kun katsotaan hieman pidemmälle ajalle. Kenties kyse lienee kielimuurista. Suomen ja Intian välillä kun ei tiettävästi palomuureja ole. Mutta toisaalta, Googlen algoritmit ovat kyllä oma mysteerinsä, joiden sanotaan vielä muuttuvan vuosien mittaan.

Huomattavaa kuitenkin on, että nämä edellämainitut tilastot ovat luomutilastoja.
Ne perustuvat siis täysin orgaaniseen liikenteeseen, sillä
Indivue ei ole koskaan maksanut Googlelle näkyäkseen hakutuloksissa paremmin.
Bloginsa matkat, laitteet, kamerat, yhteydet, kuvat ja tekstit jne. Indivue on kyllä maksanut.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana lukijoille vielä paljastettakoon, ettei Indivue ole huomannut juurikaan mitään muutosta lukijamäärässään kuluneen kahdentoista vuoden aikana, vaikka sosiaalinen media tuli mukaan kuvioihin. Johtuuko tämä siitä, ettei Indivue maksanut mitään Facebookille tai Twitterille näkyäkseen siellä, se jääköön lukijan itsensä pohdittavaksi.

1000 julkaistua blogipostausta suomenkielellä on pian kasassa. Yritän saada ne aikaiseksi ennenkuin Suomi täyttää joulukuussa 100 vuotta. Asiaa vaikeuttaa hieman 9 vuotta vanha tietokoneeni, jonka kanssa olen nämä kaikki vuodet taistellut ja joka kesällä lopulta hajosi ja vei tiedostot mennessään.

Onneksi ystäväni kuitenkin lupautui lainaamaan tietokonettaan, ja olen taas askeleen lähempänä tavoitettani –
Muutin heti sivuston ulkonäköä parempaan ja blogimaisempaan suuntaan.
Blogia on nyt paljon helpompi lukea, kun ei joka artikkelia tarvitse erikseen avata luettavaksi.
Tilastot ja mainostajat tästä toki hieman kärsivät, kun ei etusivua tai mainostilaa yhtälailla enää ole.

Muutosprosessissa muutama artikkeli kärsi ja kuva korruptoitui, mutta postailen kadonneita kuvia niihin uudelleen.

Jos olet uusi lukija, niin liity mukaan – Indivue tarjoaa paljon tietoa Intianmatkaajallekin!
Ja lisäksi myös ennenäkemätöntä silmänruokaa matkailun ja taiteen ystävälle!

Löydät Indivuen myös somesta, ja somen yhteystiedot löytyvät Pages-valikosta sivun yläreunasta.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.