Helppo tapa kokea Kumbh Mela Intiassa vuonna 2019

Kumbh Mela on yksi Intian suurimmista festivaaleista, ja se kerää miljoonia ihmisiä yhteen uskonnolliseen juhlaan. Tämä uskonnollinen festivaali järjestetään joka kolmas vuosi aina eri paikassa Intiassa. Vuonna 2019 Kumbh Mela järjestetään Prayagraj (entinen Allahabad), kaupungissa, joka sijaitsee Ganges-joen rannalla Pohjois-Intiassa.

Kumbh Melaan osallistuvat ihmiset tulevat eri puolilta Intiaa ja jopa ulkomailta. He tulevat sinne erityistä kylpyrituaalia varten, jonka uskotaan puhdistavan synnit. Kumbh Mela kestää noin 55 päivää, ja sen aikana järjestetään erilaisia tapahtumia, kuten puheita, seremonioita ja konsertteja.

Kumbh Melaan osallistuminen voi olla kuitenkin haastavaa miljoonien ihmisten kerääntyessä yhteen samanaikaisesti. Siksi on tärkeää suunnitella matka hyvin etukäteen ja varmistaa majoitus ennen saapumista.

Helppo tapa kokea Kumbh Mela vuonna 2019 on esimerkiksi varata valmis matkapaketti, joka sisältää majoituksen ja ohjelman. Tämä poistaa huolen majoituksen varaamisesta ja auttaa välttämään ruuhkia.

Yksi hyvä vaihtoehto on varata paikallisen matkatoimiston tarjoama Kumbh Mela -matkapaketti. Tämä sisältää yleensä majoituksen teltassa tai hotellissa, joka sijaitsee lähellä festivaalialuetta. Pakettiin sisältyy myös kylpyrituaali, jonka aikana voi puhdistautua synneistä. Matkapaketteihin sisältyvät yleensä myös kuljetus lentoasemalta tai rautatieasemalta majoituspaikkaan ja takaisin.

Toinen hyvä vaihtoehto on varata Kumbh Mela -matkapaketti Intian valtion matkatoimistolta. Nämä matkapaketit sisältävät usein kuljetuksen, majoituksen ja ohjelman, kuten konsertteja ja seremonioita. Tämä vaihtoehto voi olla hyvä, jos haluaa kokea Kumbh Melan turvallisesti ja luotettavasti, ja jos haluaa oppia lisää uskonnollisesta juhlasta oppaan avulla.

On tärkeää muistaa, että Kumbh Melaan osallistuminen voi olla fyysisesti ja henkisesti haastavaa, joten sen vuoksi onkin tärkeää valmistautua siihen hyvin etukäteen. Matkaan kannattaa varata tarpeeksi aikaa, sillä liikenne voi olla ruuhkaista ja matkat voivat kestää tavallista pidempään.

Kumbh Melan festivaalialueella voi tutustua Intian kulttuuriin ja uskontoon, ja nähdä ihmisiä eri puolilta maata. Se on myös hyvä tilaisuus tutustua paikallisiin ruokakulttuureihin ja ostaa matkamuistoja.

Kumbh Melan aikana voi tehdä myös päiväretkiä ympäröiville alueille. Prayagrajissa on monia historiallisia nähtävyyksiä, kuten Akbarin linnoitus ja Anand Bhawan -museo. Lähellä sijaitsevat myös Allahabadin yliopisto ja Triveni Sangam, jossa yhtyvät Ganges-, Yamuna- ja Saraswati-joet.

Vuonna 2013, kun Maha Kumbh Mela Intian Allahabadissa oli päättynyt, kirjoitin tästä hindujen festivaalista, joka järjestetään eri vuosina yhdessä seuraavista neljästä kaupungista: Haridwar, Allahabad, Trimbak-Nashik ja Ujjain – ja jossa kokoontuu miljoonittain ihmisiä. 

Kumbh Melan sanottiin olleen niin suuri ihmisten kokoontuminen, että sen pystyi näkemään avaruuteen asti. –

Itse sain vuonna 2013 katsoa Allahabadissa järjestettyä Kumbh Melaa vain intialaisesta televisiosta, vaikka kamerani poltti repussani, sillä, niinkuin kirjoitin – minun olisi pitänyt olla vähintäänkin intialaisen maaseudun karaisema sekä mieluummin miespuolinen, jotta olisin selvinnyt ehjin nahoin siitä reissusta, siitä jatkuvasta liikkeestä miljoonien ihmisten keskellä, jossa pysähtymisen varoitettiin olevan harakiri.
Kokemukseni mukaan jo pelkkä Goan yksipäiväisten karnevaalien valokuvaaminen paikallisten ehdoilla voi Intian helteissä viedä mehut.

Tänä vuonna Incredible Indian järjestämässä matkailutapahtumassa sain kuitenkin kuulla Sukrit Wellness Toursin edustajalta, että he järjestävät yksityistä ja ylellistä leirimajoitusta Kumbh Mela -tapahtumassa Allahabadissa vuonna 2019.
He sanoivat uudelleenmäärittelevänsä luksuksen kera henkisyyden tarjoten voimaannuttavia ayurvedisia hoitoja kera eksoottisen sattvik-keittiön.
Heidän Sukrit Wellness Camp -leirinsä sijaitsee pyhän joen varrella ja kyseiseltä leiriltä käsin pääsee helposti kokemaan Kumbh Melan juhlahetket turvallisesti, terveellisesti, hygieenisesti ja sujuvasti. Katso oheisilta nettisivuilta, mitä muuta ylelliseen makuun sopivaa he tarjoavat Kumbh Melaan liittyen:

www.kumbhsukrit.com
www.sukritwellness.com

Huom. Allahabad on kaupunki, joka sijaitsee Intian Uttar Pradeshin osavaltiossa, ja se vaihtoi tänä vuonna nimekseen Prayagraj. Prayagrajin kaupungissa kohtaavat kaksi tunnettua intialaista jokea Ganges ja Yamuna. Muita tunnettuja kaupunkeja Uttar Pradeshin osavaltiossa ovat mm. Agra, Ghaziabad, Lucknow ja Varanasi.

Lue lisää matkavinkkejä Intiaan teoksestani Indivue – Matka Intiaan!

Lue lisää:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *