Kumbh Mela 2013 on päättynyt

Maha Kumbh Mela on hindujen festivaali, joka järjestetään joka kahdestoista vuosi ja jossa kokoontuu miljoonittain ihmisiä. Kumbh Mela vuonna 2013 päättyi viime sunnuntaina, jolloin Allahabadissa vietettiin tuon festivaalin viimeistä päivää Gangesissa kylpien ja Intiassa muutoin viime sunnuntaina vietettiin yleisesti Maha Shivratria, Shivan syntymäpäivää.

Kumbh Melan sanotaan olleen niin suuri ihmisten kokoontuminen, että sen pystyi näkemään avaruuteen asti. –

Itse sain Kumbh Melaa katsoa vain televisiosta, kameran polttaessa samanaikaisesti repussani, sillä minun olisi pitänyt olla vähintäänkin intialaisen maaseudun karaisema ja mieluummin miespuolinen, jotta olisin selvinnyt ehjin nahoin siitä reissusta, siitä jatkuvasta liikkeestä miljoonien ihmisten keskellä, jossa pysähtymisen varoitettiin olevan harakiri, ja niistä henkisesti latautuneista alastomistakin sotilaista ja sadhuistakin, joiden sanottiin luopuneen kaiken maallisen tavoittelusta ja joidenka kieltä en olisi edes osannut.

Sain kuitenkin sukeltaa Arabian mereen, mistä voin olla kiitollinen.
Seuraavaksi voisin haaveilla vaikka vedenpitävästä kamerasta ja siitä, että sillä saisi nainen rauhassa kuvata ympäri Intiaa.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *