Ensimmäinen intialainen keittokirjani ja helppo mangopirtelö

Ensimmäinen intialainen keittokirjani oli vuoden 2000 painos
vuonna 1997 ilmestyneestä Shehzad Husainin kirjasta Easy Indian Cookery,
(suom. helppoa intialaista ruoanlaittoa).
Tuo opus on tätä nykyä ilmestynyt myös suomeksi käännettynä, kuten kirjastossa käydessäni huomasin.
Easy Indian Cookery vaikuttaa varsin pätevältä opukselta, ja mangopirtelön resepti on sieltä helpoimmasta päästä. Tässä siitä oma helppo suomennokseni:

Helppo mangopirtelö

Murskaa kuoritut ja paloitellut mangot tehosekoittimessa soseeksi.
Lisää maito ja mausteeksi sokeria maun mukaan, mangojen makeudesta riippuen,
ja sekoita minuutin verran.
Lisää vielä hieman kreikkalaista jogurttia ja sekoita hetki, kunnes seoksesta tulee vaahtoava.
Kaada lasiin ja tarjoile kylmänä, tarvittaessa jääpalojen kera.

Tarkkasilmäisin teistä saattaa ihmetellä, mitä kreikkalainen jogurtti tekee intialaisessa keittokirjassa,
mutta jos se sinua epäilyttää, voit korvata kreikkalaisen jogurtin tavallisella maustamattomalla luonnonjugurtilla.

Hyvien ja edullisten mangojen löytäminen menee Suomessa melkein sattumankaupaksi,
ja se vaatii harjaantunutta silmää, jotta osaa poimia kaupan hedelmätiskiltä hyvän mangon.
K-kaupan pakastealtaaseen on ilmaantunut mangoa pakastetuissa pakkauksissa, joissa mango on valmiiksi paloiteltuna pirtelöitä varten. Olen kokeillut niitä ja voin suositella.

Löydä muita juomareseptejä oheisesta linkistä!

Ja tutustu intialaisiin mausteisiin täällä.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *