Twiittejä Intiasta – Talvi 2015

Pääsitte lukemaan twiittejä Intiasta, kun INDIVUE twiittasi helmikuun Goasta.

Heti helmikuun ensimmäisenä päivänä nähtiin kuva ilmasta Mumbain yllä, matkalla Goaan.

Yhdeksän vuotta takaperin tässä samaisessa blogissa nähtiin myös kuva Mumbain yltä vuodelta 2006. Se, miten Mumbai oli muuttunut näissä yhdeksässä vuodessa, ei kyseisistä kuvista näy, mutta voin kertoa, että Mumbain katukuva oli siistiytynyt huomattavasti ja ihmisiä oli yhtä paljon.

Ravintola Delhi Darbar Colabassa oli uusittu sisustukseltaan, ja se tarjosi yhä herkullista ruokaa niinkuin ennenkin. Colaba Causewayn Leopold’s Cafe oli täynnä asiakkaita niinkuin takavuosinakin – erona aiempaan oli vain muutama luodinreikä seinässä ja nekin taulun takana piilossa.
Suurimpana erona Mumbain aiempiin vuosiin on mainittava Mumbain edustalle rakennettu pimeään aikaan upeasti valaistu Bandra-Worli Sea Link -silta, joka teki matkustamisesta Mumbaissa paljon nopeampaa kuin ennen.

Neljäntenä helmikuuta twiittattiin saapumisesta Goaan. Ehkäpä jo tiedätkin, miltä tuntuu, kun lentokoneen ikkunasta alkavat näkyä oheisen linkin kuvan maisemat –
Jos et tiedä, niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Asialle on pyhitetty monta blogia, ainakin englannin kielellä.

Helmikuun alkuun ajoittui myös ensimmäisen intialais-suomalaisen Bollywood-elokuvan ensi-ilta. Toisesta niistä kahdesta trailerista, joita saatiin nähdä ennen elokuvan ensi-iltaa, oli bongattavissa suomalainen Finnair-lentoyhtiö, joka oli tietysti twiitin arvoinen tapaus.

Kyseinen elokuvahan oli siis Shamitabh, jonka teatteriensi-ilta koitti Intiassa 6. helmikuuta, ja INDIVUE oli teatteriensi-illassa paikalla Intiassa. Tunnelmat suoraan elokuvan jälkeen ovat luettavissa tämän linkin twiitistä. Myöhemmin elokuvasta saatiin elokuvasta lukea suomeksi lisää, pidemmälti kuin yksi twiitti, myös INDIVUEn sivustolla. 

Shamitabh-elokuvan Suomen ensi-ilta oli luvassa 8. helmikuuta, ja sitä INDIVUE mainosti niin suomeksi kuin englanniksikin.
Kyseisessä elokuvassahan mykkä Bollywood-tähti, jonka elämästä elokuva kertoi, sai kyvyn puhua. Ja tuon kyvyn hän sai Suomesta, tarkemminottaen Helsingin Meilahden sairaalan lääkäriltä. Paljastettakoon se nyt tässä.

Elokuva Shamitabh oli itse asiassa kuin hiljainen kiitos kaikille meille, jotka olemme Bollywoodista suomeksi bloganneet

Shamitabh:in lisäksi helmikuun leffa-arvosteluihin INDIVUEssa pääsi Alia Bhattin ja Randeep Hoodan tähdittämä intialainen elokuva Highway.
Ja Bollywoodista puheenollen, twiittasihan INDIVUE myös juoruna sen, että Aamir Khanin tähdittämästä, kaikkien aikojen menestyksekkäimmästä Bollywood-elokuvasta PK, joka alkuvuodesta pyöri Mumbain teattereissa ollaan tekemässä tamilinkielinen versio, jonka pääosaan pääsee Kamal Haasan, elokuvassa Shamitabh ensiesiintymisensä tehneen näyttelijätär Akshara Haasanin isä.

Muita twiitin aiheita helmikuisella Intian matkalla olivat luonnos kalastajanaisesta Goan rannalla, jokavuotuiset karnevaalit Goassaystävänpäiväillallinen meren rannalla sekä muita hyviä tapoja viettää aikaa turistina Goan biitsillä.
Uusimpana menovinkkinä Goaan INDIVUE päivittää Goan Kansainvälisen valokuvafestivaalin, jota vietettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Pohjois-Goassa, kaukana turistirannoilta.
Tuo valokuvanäyttely oli todella vakuuttava ja siellä nähtiin jopa yhden suomalaisenkin valokuvaajan työ, sillä World Press Photo -kilpailun voittajakuvat olivat siellä esillä myös.

Ja näin valokuvista puheenollen, muistathan katsoa: INDIVUE – Demo Exhibition!

Lue myös päivitykset artikkelista Intialaiset elokuvat ja Bollywood!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.