| |

Hyviä intialaisia ja kasvisravintoloita Wienissä

Itävallan pääkaupunki Wien on maailmanlaajuisesti arvostettu klassisesta musiikistaan, arkkitehtuuristaan ja monipuolisesta kulinaarisesta maisemastaan. Vaikka kaupunki on perinteisen itävaltalaisen gastronomian linnake, toimii se myös sulatusuunina erilaisille kansainvälisille ruoille. Lukuisien kulinaaristen valintojen joukosta intialaiset ravintolat ovat nousseet erottuvasti esille, luvaten aitoa gastronomista kokemusta, jolle on ominaista mausteiden, makujen ja tekstuurien sinfonia.

Wienin avoimuus erilaisille yhteisöille on edistänyt vastaanottavaisuutta erilaisiin globaaleihin keittiöihin. Intialainen keittiö on löytänyt siellä omistautuneen yleisön, joka ylittää Intian diasporan ja johon kuuluu niin Itävallan kansalaisia kuin minun kaltaisiani kansainvälisiä turisteja.


Intialaisen keittiön monipuolinen paletti


Intialainen keittiö on rikas makuelämys, joka esittelee loistavan valikoiman erilaisia mausteita, mukaan lukien, mutta ei rajoittuen, kumina, korianteri, kurkuma ja kardemumma. Kulinaariset tekniikat ovat yhtä vivahteikkaita kuin mausteet itse, tarjoten kaikkea monimutkaisen hitaasti kypsennetyistä curryista tarkoituksenmukaisesti valmistettuihin tandooriruokiin. Keittiö on harmoninen yhdistelmä makeaa, hapanta, mausteista ja suolaista.


Hyviä intialaisia ja kasvisravintoloita Wienissä

Oheisten intialaisten ravintoloiden valikoimasta löytyi myös vaihtoehtoja kasvisruoasta ja vegaanisesta ruoasta pitävälle.

  • Bella Santi: Siisti ja hyvin pidetty ja ajatuksella sisustettu ravintola, jossa tarjoillaan herkullista intialaista ruokaa sekä pizzoja. Tunnelmallinen ja melkein kuin fine dining -ravintola, jossa on hyvä palvelu.
  • Ganesha: Hieman kaukana Wienin keskustasta sijaitseva Ganesha-ravintola tarjoaa erittäin intialaisen tunnelman kaikella grumeluurilla sisustuksellaan, ja tarjoaa myös hyvää intialaista kasvisruokaa. Kesäisin ravintolalla on ulkoterassi sisäpihallaan. Katso koko video matkastani ravintola Ganeshaan Wienissä YouTubessa!
  • Om-ravintola: Tämä ravintola on myös cocktailbaari, joka viehättää cocktail-tyyppisiä ihmisiä. Kaikki eivät siis ole tulleet ravintolaan syömään, mikä on hyvä ottaa huomioon. Om-ravintola on pieni ravintola, jossa on myös terassi kesäisin kadun varrella.
  • Madame Curry: Fuusiolähestymistavallaan muista erottautuva Madame Curry yhdistää tyylikkäästi perinteiset intialaiset reseptit moderneihin kulinaarisiin innovaatioihin. Ravintola tarjoaa siistin ja terveelliseltä vaikuttavan ruokailukokemuksen, ja sillä on suuri ulkoterassi.

Näet kaikki mainitsemani intialaiset ravintolat ja niiden kasvisruokatarjontaa seuraavalla videolla, jonka matkalla kuvasin. Videossa on englanninkielinen tekstitys ja voit halutessasi valita automaattisen käännöksen suomeksi.

Intialaisia ravintoloita Wienissä

Intialaiset ravintolat Wienissä tarjoavat myös kulinaarisia vaihtoehtoja kasvissyöjille ja vegaaneille


Nykyaikaisten ruokavaliotrendien mukaisesti mainitsemani ravintolat tarjoavat intialaisittain valikoiman kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja. Linssipohjaisesta dalista kasviscurryihin ja joissain tapauksissa perinteisten ruokien kasvipohjaisiin tofumuunnelmiin – vaihtoehtoja on useita. Voit myös pyytää naan-leivän tai rotin ilman voita, ja he todennäköisesti voivat tehdä sen niin.


Wienin intialainen ravintotarjonta on hyvä esimerkki kaupungin monikulttuurisuudesta tarjoten kansainvälisen ruokailukokemuksen täynnä aitoutta ja kulinaarista asiantuntemusta. Jokainen videolla mainitsemani ravintola edustaa tätä harmonista perinteiden ja nykyaikaisuuden yhdistelmää ja esittelee ruokailijoille gastronomisen tutkimusmatkan, joka on melko autenttinen, lukuun ottamatta Madame Curryä, joka sopii fuusioruoista pitäville.

Hyödyllisiä linkkejä:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *