Silja Serenade ja jäinen meri
| | | |

Thai-buffetruoka yllätti Silja Serenadella

*pr-tilaisuus Tallink Silja Oy

Thaimaalainen ystävättäreni, joka on ammatiltaan myös kokki, on aikoinaan avannut minulle oven Thaimaan makujen maailmaan, jollaiseen en ole Suomessa koskaan saanut tutustua. Aiemmat kokemukseni thaimaalaisista ravintoloista Helsingissä eivät ole vakuuttaneet minua, sillä tarjonta on tuntunut keskittyvän liialti lihapitoisiin annoksiin ja maistamani kasvisruoat ovat olleet mauttomia. Lisäksi markkinoilta saatavat thai-valmisruokakastikkeet eivät myöskään ole vastanneet odotuksiani thaimaalaisen keittiön autenttisuudesta. Ainut positiivinen poikkeus on ollut ravintola Vegan Thai Kitchen Helsingissä, joka tarjoilee vegaanista ruokaa thaimaalaisella vivahteella. Muutoin olen saanut vain kaiholla muistella Intiassa syömääni thai-ruokaa. Oih, niitä kevätkääryleitä! Joten, kun sitten sain tammikuussa kutsun tulla tutustumaan Silja Serenaden kevään 2024 Grande buffet -lounaaseen, jossa mainostettiin olevan tarjolla herkullisia thaimaalaisia makuja, olin aluksi hieman epävarma…

Epäröintini sai kuitenkin hälvetä nopeasti, kun pääsin maistelemaan salaattipöydän tarjontaa, joka hurmasi tuoreella korianterilla ja sillä erityisen koukuttavalla thaimausteella, joka tekee thairuoasta todellisen nautinnon. Siljan laivoille thaimaalaisen valikoiman on tänä keväänä suunnitellut Tallink-konsernin ravintola NOK NOKin keittiömestari Khampan Pukdangpan. Katso lyhytvideo thai-salaateista ja jälkiruoista ohesta –

Lyhytvideo thai-salaateista ja jälkiruoista Silja Serenadella

Silja tarjoaa thaimaalaista ruokaa Grande buffetissa monipuolisesti, sillä thai-buffet sisältää muun muassa mausteisen possusalaatin, lasinuudelisalaatin katkaravuilla ja possulla, mausteisen kanasalaatin, maissikakun possulla ja katkaravuilla, Panang-naudanlihacurryn ja cashewpähkinöillä höystetyn wokatun kanan.

Kasvisvaihtoehdot kuten pomelosalaatti, sienisalaatti, mausteinen kurkkusalaatti, vihreä curry vihanneksilla, höyrytetty jasmiiniriisi, sago kantaloupella ja kookosmaidolla, thaimaalainen banaanikakku kookosmaidossa ja thaimaalainen hedelmäsalaatti tarjoavat rikkaan valikoiman myös kasvissyöjille, vaikka monet salaateista itseasiassa sisältävätkin merkintöjen mukaan myös kalaa. Varsinainen kasvissyöjä löytää lisää vihreitä vaihtoehtoja varsinaisesta muusta buffet-ruoasta.

Maukkaita lihattomia salaatteja Siljan Thai-buffetissa

Thai-buffetin lisäksi uutena Silja Serenaden ja Symphonyn kevään 2024 ohjelmistossa ovat ukrainalaisen show-ryhmä Pirat Crew’n esitykset, jotka tuovat laivan yökerhoon mystisen spektaakkelin, yhdistäen näyttävän koreografian, upeat akrobatiat ja virtuoosimaiset tanssiesitykset. Tämä tarjoaa siten laivamatkustajille unohtumattomia elämyksiä niin kulinaarisen tarjonnan kuin viihteenkin saralla.

Pirat Crew Silja Serenaden yökerhossa

Vastaus kysymykseen, kannattaako Thai-buffettia kokeilla Siljan laivoilla tänä keväänä on kyllä, ehdottomasti. Itsekin mausteisen ruoan ystävänä söisin mielelläni toisen jos kolmannenkin kerran mainitsemiani thai-salaatteja!

Tutustu myös artikkelini Thairuoka ja -keittiö lyhyesti

Lue lisää:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *