Intialainen ravintola Pariisissa
| |

Intialaisia makuja Pariisin sydämessä

Pariisi on kaupunkina synonyymi romanssille, taiteelle ja kulinaariselle huippuosaamiselle, tarjoten lukuisia erilaisia ruokailuelämyksiä. Näistä intialaisella keittiöllä on siellä erityinen paikka, ainakin minun muistoissani, tarjoten sekoituksen eksoottisia makuja ja mausteita. Tänä kesänä sain mahdollisuuden palata näihin makumuistoihin intialaisessa ravintolassa, joka sijaitsi lähellä ikonista Moulin Rougea. Pääsin kokemaan kuinka gastronomian maailma on Pariisissa muuttunut vuosien varrella.

Intialainen ravintola Pariisissa

Ravintolan sijainti ja tunnelma


Tämä pariisilaisen kadun varrella sijaitseva intialainen ravintola toivotti asiakkaat tervetulleiksi lämpimänä kesäiltana ovet ja ikkunat avoinna kadulle asti. Lähellä sijainnut Moulin Rouge, yksi Pariisin historiallisista maamerkeistä, lisäsi oman ripauksensa historiallista charmia ympäristöön. Ravintolan sisustus oli vahvaa – turmeltumattoman valkoisten pöytäliinojen ja tekokukkien ja syvän punaisten seinien yhdistelmä loi visuaalisesti kiehtovan kontrastin. Tämä värivalikoima heijasteli yksinkertaisuutta ja syvyyttä, aivan kuten intialaisen keittiön maut.

Odottamaton valinta

Matkailijoita usein kehoitetaan välttämään tyhjiä ravintoloita, mutta nälkä sai minut tekemään poikkeuksen. Ravintolan asiakkaiden puute herätti kyllä aluksi epäilyksiä, mutta ruokaillessani huomasin, että paikalliset kävivät noutamassa ravintolasta ruokaa, mikä viittasi siirtymiseen kohti verkkotilaamista – trendiä, jota digitaaliaika kiihdyttää.

Kulinaarinen kokemus

Kulinaarinen kokemus tässä ravintolassa oli miellyttävä ja ystävällinen palvelu paransi yleistä ruokailukokemusta. Kadhai paneer -ateria ei kuitenkaan jättänyt lähtemätöntä jälkeä makumuistoihini, kuten jotkut aikaisemmat kokemukseni ovat tehneet. Muistan esimerkiksi vieläkin, kun vierailin 13 vuotta sitten Pariisissa intialaisessa ravintolassa, sillä tuo reissu jätti pysyvän vaikutelman ainutlaatuisilla mauillaan.

Kehittyvät ajat ja muistot

Verratessani tätä vierailua yli kymmenen vuoden takaiseen kokemukseeni, sain huomata, kuinka digitaalisen valokuvauksen laatu on kehittynyt. Tuolloin 13 vuotta sitten puhelimien digikameroiden laatu oli niin surkea, ettei minulla ole oikein hyviä kuvia ruokailustani Pariisissa tuolloin. Hauskaa kuitenkin oli, että näin sen saman ravintolan edelleen toimivan, sillä heidän portinvartijansa tai vastaava seisoi yhä vuonna 2023 Avenue des Champs-Elysées’llä ohjaamassa asiakkaita sisään ostoskeskukseen heidän intialaiseen ravintolaansa.

Tämän vuoksi tämä ruokailukokemukseni oli enemmän kuin vain illallinen; se oli matka ajassa, korostaen, kuinka kulinaariset mieltymykset ovat kehittyneet ja muuttuneet, vai ovatko – Palak paneerista Kadhai paneeriin. Vaikka tämä Moulin Rougen lähellä sijaitseva ravintola tarjosi hyvän aterian viehättävässä ympäristössä, muistoni menneistä kulinaarisista nautinnoistani jättivät minuun kuitenkin syvällisemmän vaikutuksen. Pariisin sydämessä, keskellä sen ajatonta kauneutta, makujen ja muistojen läpi kulkeva matkanteko on edelleen olennainen osa kaupungin viehätysvoimaa. Jos kysyisitte minulta, menisinkö vielä Pariisiin intialaiseen ravintolaan syömään, vastaukseni olisi kyllä, epäröimättä.

Jos haluat tietää, minkä niminen ravintola Pariisissa on kyseessä, niin katso oheinen lyhytvideoni, mistä se selviää!

Intialainen sahramiriisi Pariisissa sai väriä porkkanasta

Kadhai paneer ja naan-leipä -reseptit kotiin

Tässä vielä reseptit naan-leivälle ja kadhai paneerille, jotka Pariisissa nautin. Ne ovat kaksi klassista intialaisen keittiön ruokaa, ja reseptien avulla voit kokeilla niitä kotona tai ylipäätään vain saada käsityksen siitä, mitä ravintolassa syöt.

Naan-leipä


Ainesosat


2 kuppia jauhoja
1/4 kuppia lämmintä vettä
1/2 tl kuivahiivaa
1/2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1/4 kuppia jogurttia (maustamaton)
1 rkl öljyä (kasvis tai rypsi)
Voita tai gheetä voiteluun


Ohjeet

  1. Aktivoi hiiva: Liuota sokeri lämpimään veteen, ripottele hiiva päälle. Anna levätä 10-15 minuuttia, kunnes se on kuohkeaa.


2. Valmista taikina: Sekoita isossa kulhossa jauhot ja suola. Lisää hiivaseos, jogurtti ja öljy. Sekoita pehmeäksi taikinaksi.


3. Vaivaa taikina: Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla noin 5-7 minuuttia, kunnes se on tasaista ja joustavaa.


4. Ensimmäinen kohotus: Laita taikina voideltuun kulhoon, peitä kostealla liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 1-2 tuntia tai kunnes se kohoaa kaksinkertaiseksi.

5.Muotoile Naan: Kun taikina on kohonnut, leikkaa se pieniksi palloiksi. Pyöritä jokainen pallo ovaalin muotoiseksi ja litistä.


6. Naanin kypsennys: Kuumenna paistinpannu tai tawa keskilämmölle. Laita naan pannulle ja paista, kunnes muodostuu kuplia. Käännä ja paista toiselta puolelta, kunnes ruskeat läiskät näkyvät. Vaihtoehtoisesti voit kypsentää toisen puolen suoraan avotulella muutaman sekunnin ajan hiiltyneen vaikutuksen saavuttamiseksi. Voit myös kokeilla naan-leipien paistamista uunissa.


7. Viimeistele voilla: Voitele naan voilla tai gheellä.

Yksi naan-leivistä oli pahoin palanut. Vältä palaneiden kohtien syömistä, sillä ne ovat syöpäriski.

Kadhai Paneer -resepti (kastikkeella)


Ainekset

  • 250 g paneeria (intialaista kotijuustoa) kuutioiksi leikattuna

Kadhai masala

  • 2 rkl korianterin siemeniä
  • 1 tl kuminansiemeniä
  • 5-6 kuivattua punaista chiliä (säädä maun mukaan)

Kastike

  • 2 rkl öljyä tai gheetä
  • 1 iso sipuli hienonnettuna
  • 1 tl inkivääri-valkosipulipastaa
  • 2 keskikokoista tomaattia, soseutettuna
  • 1/2 kuppia tomaattipyreetä (purkitettu tai tuore)
  • 1 vihreä paprika kuutioituna
  • 1/2 kupillista vettä tai tarpeen mukaan
  • 1/2 tl kurkumajauhetta
  • 1 tl garam masalaa
  • Suolaa maun mukaan
  • 1/2 kuppia kermaa tai täysrasvaista jogurttia
  • Tuoreita korianterinlehtiä hienonnettuna koristeeksi

Ohjeet

  • Paahda korianterin siemeniä, kuminan siemeniä ja kuivattuja punaisia chiliä pannulla, kunnes niistä tulee tuoksuva aromi. Anna niiden jäähtyä ja jauha ne sitten karkeaksi jauheeksi.

Keitä kastikkeen pohja

  • Kuumenna öljy kattilassa tai paksupohjaisessa pannussa. Lisää hienonnettu sipuli ja kuullota, kunnes ne ovat kullanruskeita.
  • Lisää inkivääri-valkosipulitahna ja kuullota hetki, kunnes raaka haju häviää.
  • Lisää soseutetut tomaatit ja tomaattipyree ja keitä, kunnes seos paksunee ja öljy alkaa erottua.

Lisää mausteet ja vihannekset

  • Ripottele tomaattiseokseen juuri valmistettua kadai masalaa, kurkumajauhetta ja suolaa. Keitä muutama minuutti.
  • Lisää kuutioitu paprika ja keitä pari minuuttia, jolloin se pehmenee hieman.

Tee kastike:

  • Lisää seokseen vettä saadaksesi haluamasi kastikkeen koostumuksen. Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää paneer

  • Laita paneerkuutiot varovasti joukkoon ja anna niiden kiehua kastikkeessa muutama minuutti.

Viimeistele kermalla

  • Pienennä lämpöä ja sekoita joukkoon kerma tai jogurtti. Sekoita varovasti ja kuumenna kiehumatta.

Koristele ja tarjoa

  • Viimeistele ripottelemalla garam masalaa ja koristele tuoreilla korianterinlehdillä.
  • Tarjoa kadai paneer kuumana naanin, rotin tai riisin kanssa.
    Tämän reseptin pitäisi mahdollistaa sinulle maukas Kadai Paneer illallinen. Nauti!

Hyödyllisiä linkkejä:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *