|

Turistina Barcelonassa | Valokuvanäyttely + Vinkkejä ja nähtävyyksiä

Oheinen videoni on valokuvanäyttely videon muodossa, ja se kertoo turisteista Barcelonassa. Kuvasin oheiset 106 valokuvaa turisteista alkusyksyisellä matkallani Barcelonaan, kun ilma siellä oli vielä kesäisen lämmin ja aurinkoinen. Enimmät turistit olivat jo poistuneet maisemista ja lievä väsymys paistoi asiakaspalvelijoiden kasvoilta. Silti, on kokemukseni mukaan Barcelonassa pääosin ok olla turistina, mutta matkaan kannattaa valmistautua etukäteen esim. ostamalla liput nähtävyyksiin jo valmiiksi, jotta välttyy turhilta jonotuksilta, jos suinkin mahdollista. Katso YouTubessa oleva valokuvanäyttelyni Turistina Barcelonassa nyt blogissani, ja saat samalla vinkkejä myös siihen, millaisia vaatteita kannattaa pakata mukaan ja kuinka pukeutua Barcelonassa syys-lokakuun vaihteessa –

Videon kesto: 8:01

Valokuvanäyttely: Turistina Barcelonassa

Barcelonan matkavinkkejä ja nähtävyyksiä

Barcelona, tuo Välimeren rannikolla sijaitseva Katalonian helmi, on yksi Euroopan suosituimmista matkakohteista. Sen ainutlaatuinen yhdistelmä historiallista loistoa, modernia arkkitehtuuria ja rikasta kulttuurielämää tekevät siitä vastustamattoman kohteen. Tässä vinkit ja nähtävyydet, jotka jokaisen Barcelonassa vierailevan turistin tulisi kokea.

Barcelonan nähtävyyksiä

Sagrada Família
Antoni Gaudín suunnittelema kuuluisa keskeneräinen kirkko on epäilemättä Barcelonan tunnetuin maamerkki. Sen yksityiskohtaiset julkisivut ja massiiviset tornit tekevät siitä unohtumattoman näyn. Sagrada Família -kirkon rakennustyöt ovat jatkuneet jo yli sata vuotta, ja huhu kertoo, että tänä vuonna 2024 kirkon rakennustyöt saataisiin viimeinkin valmiiksi. Siinäpä hyvä syy lähteä uudestaan Barcelonaan.

Park Güell
Toinen Gaudín mestariteos, Park Güell, on värikäs ja mielikuvituksellinen puisto, joka tarjoaa upeat näkymät yli. Sen mosaiikkikoristeiset penkit, kummalliset rakennelmat ja vehreät polut tekevät siitä täydellisen paikan iltapäivän rentoutumiseen. Kuumalla säällä puiston puut tarjoavat myös viilentävää suojaa ja katumuusikot viihdykettä.

Gothic Quarter (Barri Gòtic)
Barcelonan vanhimman alueen, goottilaiskorttelin, kapeilla keskiaikaisilla kaduilla on kiehtovaa kävellä. Alueelta löytyy historiallisia rakennuksia, kuten Barcelonan katedraali, sekä lukuisia kauppoja, kahviloita ja baareja.

La Rambla
Barcelonan kuuluisa kävelykatu, La Rambla, on elämää sykkivä suoni, joka kulkee Plaça de Catalunyalta aina merenrantaan. Tältä kadulta löytyy katutaiteilijoita, pieniä markkinoita ja kioskeja, jotka myyvät kaikkea mahdollista herkullisista välipaloista uniikkeihin matkamuistoihin. Ja lisäksi siellä on paljon, paljon ihmisiä, kuten videoltakin voit nähdä.

Picasso-museo
Taiteen ystävien on ehdottomasti käytävä Picasso-museossa, joka esittelee yhden maailman kuuluisimman taiteilijan laajimman kokoelman varhaisia teoksia. Itselleni suurena Picasson maalaustaiteen fanina oli museo henkilökohtaisesti lievä pettymys, eikä ainoastaan sen vuoksi, ettei siellä saanut valokuvata.

Turisteja Park Güellissä, nuori mies ja naisturisti
Turisteja Park Güellissä

Vinkkejä Barcelonan Matkalle

Ajoitus on kaikki kaikessa
Barcelona on suosittu ympäri vuoden, mutta kesäkuukaudet voivat olla erityisen ruuhkaisia. Harkitse vierailua kevään tai syksyn aikana, jolloin sää on miellyttävä, mutta turistimassat ovat pienemmät.

Osta liput etukäteen
Suosituimpien nähtävyyksien, kuten Sagrada Famílian ja Park Güellin, jonot voivat olla pitkiä. Osta lippusi etukäteen verkosta, niin säästät aikaa ja vältät jonottamisen.

Käytä julkista liikennettä
Barcelonan julkinen liikenne on tehokas ja kattava. Käytä metroa, busseja ja raitiovaunuja päästäksesi nopeasti ja helposti kaupungin eri osiin.

Maista paikallisia herkkuja
Älä lähde Barcelonasta maistamatta perinteistä katalaaniruokaa ja tapaksia. Barcelonan gastronomia on ainutlaatuinen sekoitus Välimeren raaka-aineiden tuoreutta ja Katalonian perinteisiä sekä innovatiivisia ruoanvalmistustapoja. Tämä monipuolinen ruokakulttuuri tarjoaa sekä perinteisiä että modernia keittiötä edustavia kulinaarisia kokemuksia, jotka tekevät Barcelonasta yhden Euroopan rikkaimmista gastronomisista keskuksista. Suunnittele pari hyvää ravintola- tai kahvilavisiittiä jo etukäteen, sillä vain menemällä paikan päälle Barcelonaan, et välttämättä löydäkään juuri niitä hyviä ravintoloita, ja jäät paitsi hyvistä makukokemuksista.

Perinteiset herkut

Barcelona tunnetaan erityisesti tapaksistaan, pienistä annoksista, jotka voivat sisältää kaikkea merenelävistä lihaan ja kasviksiin. Patatas bravas (espanjalaiset tapasperunat), gambas al ajillo (katkarapuja valkosipuliöljyssä) ja jamón ibérico (ilmakuivattu kinkku) ovat tapasten suosikkeja. Paella, toinen suosittu ruokalaji, sisältää Barcelonan rannikkoalueen tarjoamia tuoreita mereneläviä, ja se on sahramilla maustettu riisiruokalaji, johon voidaan lisätä myös kanaa tai kaniinia. Cava, Katalonian kuohuviini, on tärkeä osa paikallista juomakulttuuria ja täydentää monia aterioita. Jälkiruoaksi crema catalana, katalonialainen versio crème brûléesta, tarjoaa makean lopun aterialle.

Moderni gastronomia sekä markkinoiden tuoreet ainekset

Barcelona ei elä pelkästään perinteillään; kaupungissa on lukuisia Michelin-tähdellä palkittuja ravintoloita. Nämä ravintolat tarjoavat ainutlaatuisia elämyksiä, jotka haastavat perinteiset käsitykset ruoasta. Barcelonan ruokakulttuurin ytimessä ovat sen torit ja markkinat, kuten kuuluisa La Boqueria, joka on täynnä tuoreita, laadukkaita raaka-aineita. Nämä markkinat ovat sekä ammattikokkien että ruoan ystävien suosiossa ja tarjoavat pääsyn monipuoliseen valikoimaan hedelmiä, vihanneksia, lihaa, kalaa ynnä muita paikallisia tuotteita.

Vinkkejä maisteluun

Kun vierailet Barcelonassa, kokeile rohkeasti erilaisia ruokia ja annoksia. Paikalliset markkinat tarjoavat loistavan tilaisuuden nähdä, mistä barcelonalaiset ammentavat inspiraationsa. Ruokakierrokset ovat myös mainio tapa oppia lisää paikallisesta keittiöstä ja löytää piilotettuja helmiä. Muista myös, että paikalliset syövät myöhään: lounas nautitaan tyypillisesti klo 14–16 ja illallinen klo 21 jälkeen.

Turistipariskunta kantamassa tuplarattaita ylös Park Güellin portaita
Turistipariskunta kantamassa lasten tuplarattaita ylös Park Güellin portaita

Lue lisää:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *