| |

Turistina Prahassa | Valokuvanäyttely + Vinkkejä ja nähtävyyksiä

Oheinen video on valokuvanäyttely videon muodossa, ja se kertoo turisteista Prahassa. Kuvasin oheiset 84 valokuvaa turisteista kesäisellä matkallani Prahaan, hieman ennen kuin Covid-19 oli saapunut maailmaan. Turismi loisti tällöin läsnäolollaan: Tältä siis näytti matkailu ennen koronaa. Kokemukseni mukaan Prahassa on pääosin mukavaa olla turistina, ja siitä kertovat myös monet aiemmat blogipostauksenikin. Katso valokuvanäyttely YouTubessa nyt blogissani, ja saat samalla vinkkejä myös siihen, mitä vaatteita kannattaa pakata mukaan ja kuinka pukeutua Prahassa heinäkuussa –

Videon kesto 6:10

Valokuvanäyttely: Turistina Prahassa

Turistina Prahassa: Vinkkejä ja nähtävyyksiä

Praha, Tšekin tasavallan sydän, on yksi Euroopan kauneimmista ja historiallisesti rikkaimmista kaupungeista. Tämä taianomainen kaupunki on täynnä upeita arkkitehtonisia helmiä, kulttuurisia aarteita ja eläväistä yöelämää, mikä tekeekin siitä ihanteellisen kohteen monenlaisille matkailijoille. Tässä joitain parhaita vinkkejä ja nähtävyyksiä, jotka jokaisen Prahan vierailijan tulisi kokea –

Prahan historiallinen ydinkeskusta

Prahan vanhakaupunki (Staré Město) on kuin elävä ulkoilmamuseo. Sen kapeilla mukulakivikaduilla kävellessäsi voit aistia menneiden aikojen tunnelman. Ehdottomia käyntikohteita siellä ovat:

  1. Astronominen Kello: Tämä 1400-luvulta peräisin oleva kello on yksi Prahan tunnetuimmista maamerkeistä. Kello lyö joka tunti, ja sen yhteydessä nähtävät apostolihahmot ovat turistien suosiossa. Voit seurata kelloa katsovia turisteja myös livenä tv:stä erään apin kautta.
  2. Vanhankaupungin aukio: Tämä historiallinen aukio on ollut Prahan poliittisen, kulttuurisen ja kaupallisen elämän keskus jo vuosisatojen ajan. Sen ympärillä kohoavat värikkäät barokkirakennukset ja goottilaiset tornit luovat unohtumattoman vaikutelman.

Kaarlensilta ja Prahan linna

Kaarlensilta (Karlův most, Charles bridge) on epäilemättä Prahan tunnetuin ja valokuvatuin maamerkki. Tämä 1357 rakennettu silta yhdistää vanhan kaupungin ja Malá Stranan (Pienen Puolen). Siltaa koristavat 30 pyhimyspatsasta ja sen varrelta avautuvat henkeäsalpaavat näkymät Vltava-joelle.

Prahan linna (Pražský hrad) on toinen ehdoton nähtävyys. Tämä massiivinen linna-alue on Guinnessin ennätystenkirjan mukaan maailman suurin muinaislinna. Linnan alueella voit vierailla useissa museoissa, katedraaleissa ja historiallisissa rakennuksissa, kuten kuuluisassa Pyhän Vituksen katedraalissa.

Kulttuurielämyksiä

Praha on tunnettu rikkaasta kulttuurielämästään. Klassisen musiikin ystäville kaupunki tarjoaa lukuisia konsertteja historiallisissa kirkoissa ja palatseissa. Ehdottomia suosituksia ovat:

  • Kansallisteatteri: Tämä on yksi Prahan arvostetuimmista paikoista nähdä oopperaa, balettia ja teatteria.
  • Rudolfinum: Tämä konserttisali on koti Tšekin filharmonialle ja tarjoaa korkealaatuisia klassisen musiikin esityksiä.

Prahan gastronomia

Prahassa matkailijat voivat nauttia Tšekin keittiön herkuista. Suosittuja paikallisia ruokia ovat mm. gulaš, svíčková (paistettu naudanliha kermakastikkeessa), ja tradiční české knedlíky (perinteiset tšekkiläiset knöödelit). Olut on olennainen osa tšekkiläistä kulttuuria, ja Praha tarjoaa erinomaisia mahdollisuuksia tutustua paikallisiin pienpanimoihin ja perinteisiin olutkellareihin. Kasvissyöjälle Prahan gastronomia ei ole niin lupaava, mutta onneksi kaupungista löytyy useampi intialainen ravintola, joissa voi syödä kasvisruokaa ja vegaanikin saa vatsansa täyteen. Lue myös aiempi artikkelini Makumuistoja Prahasta sekä Intialainen ruoka ja ravintoloita Prahassa.

Vinkkejä Prahan matkalle

  • Kävele ja tutki: Praha on parhaiten koettavissa jalkaisin. Kaupungin keskusta on kompakti ja monet tärkeimmistä nähtävyyksistä ovat kävelymatkan päässä toisistaan.
  • Käytä julkista liikennettä: Prahan julkisen liikenteen verkosto on tehokas ja helppokäyttöinen. Raitiovaunut ja metrot ovat hyvä tapa liikkua nopeasti kaupungin eri osiin.
  • Varo turistiansoja: Vaikka Praha on suosittu turistikohde, on hyvä olla tietoinen ylihinnoitelluista ravintoloista ja kaupoista, erityisesti suosituilla turistialueilla. Turistille voi myös olla yllättävää, miten helposti Prahassa jotain näyttelyä kutsutaan museoksi. Tästä esimerkkinä miniatyyrimuseo.

Lue lisää:

Samankaltaiset artikkelit

5 Kommenttia

  1. Praha taitaa olla yksi Euroopan ruuhkaisimpia kaupunkeja, siis turismin osalta. Olen käynyt kaupungissa kahdesti, kummallakin kerralla talvella, ja silti esimerkiksi Kaarlen silta ja kadut sen lähellä olivat tyypillisesti niin täynnä ihmisiä, että hyvä, että sekaan mahtui!
    Jonkun paikallisen kanssa tuli myös vaihdettua muutama sana siitä, että täälläkin kaupunkilaiset ovat joutuneet muuttamaan yhä kauemmas keskustasta, kun turisteille vuokrattavat AirBnB:t valtaavat asunnot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *