"Helsingin Sanomat lähettää kirjeenvaihtajan Intiaan"

”23.4.2010 9:57
Helsingin Sanomat perustaa uuden, niin kutsutun liikkuvan kirjeenvaihtajuuden. Se lähettää toimittajan vuodeksi kerrallaan alueelle, joka on valittu kulloinkin painopisteeksi.
Ensimmäinen painopiste on Intia ja asemapaikkana Delhi. Kirjeenvaihtajuus käynnistyy ensi syksynä.
’Delhin valinta tuntui luontevalta. Intia on jäänyt uutisoinnissamme kiistatta katveeseen, vaikka se on journalistisesti äärimmäisen kiinnostava ja merkittävä maa.’
Noin 1,2 miljardin väestöllään Intia on maailman toiseksi suurin valtio. Lisäksi Intia on nouseva talousmahti, alueellinen voimatekijä, ydinasevalta, historialtaan rikas ja tavattoman kiehtova kulttuurien kudelma.
Samaan aikaan Intia on moniongelmainen kehitysmaa, jota riivaavat esimerkiksi aliravitsemus, korkea lapsikuolleisuus ja lukutaidottomuus.
Viestimet eri puolilla maailmaa ovat viime vuosina typistäneet kirjeenvaihtajaverkkojaan ja ulkomaanuutisointiaan. Näköpiirissä ei ole tilannetta, jossa Helsingin Sanomat lähtisi tähän trendiin mukaan.
Uusi liikkuva kirjeenvaihtajuus on kuitenkin niin iso panostus, ettei sitä voida tehdä ilman uhrauksia. Helsingin Sanomat lakkauttaa asemapaikkansa Pariisissa syksyllä, kun kirjeenvaihtaja Heli Suominen lopettaa pestinsä ja palaa kotimaahan.
Helsingin Sanomat ei aio laiminlyödä Ranska-uutisointia jatkossakaan. Se tulee raportoimaan Ranskan asioista lähettämällä toimittajia säännöllisesti Pariisiin.
Helsingin Sanomilla on tällä hetkellä kirjeenvaihtajat kahdeksassa asemapaikassa. Ne ovat Berliini, Bryssel, Lontoo, Moskova, Pariisi, Peking, Tukholma ja Washington. Lisäksi lehdellä on kattava avustajaverkko ennen kaikkea Euroopassa.
Liikkuvan kirjeenvaihtajuuden ajatuksena on hieman irtautua perinteisestä Eurooppa-keskeisestä maailmankuvasta. Kerran vuodessa vaihtuva asemapaikka mahdollistaa nykyistä joustavammat ratkaisut. Lehti pystyy näin räätälöimään raportointiaan maailmanpolitiikan virtausten mukaan.
Delhiin lähtevä kirjeenvaihtaja valitaan kevään kuluessa HS:n toimituksesta. ”


http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Helsingin+Sanomat+lähettää+kirjeenvaihtajan+Intiaan/1135256332860
*****************************************


Mukava uutinen! Toivottavasti suomalaiset tulevat saamaan nykyistä realistisemman ja paremman kuvan Intiasta.

 

http://indivue.wordpress.com/2009/11/27/ajat-ovat-muuttuneet-ja-me-siina-mukana-intia-on-ja-pysyy/

Kirjeenvaihtoa Intiasta vuonna 2005: http://djsaraswati.blogspot.com/2005/11/off-to-india.html

1 Comment

  1. Kyseinen Intiaan lähtenyt kirjeenvaihtaja palasi Suomeen ja kirjoitti kirjan, joka julkaistiin tänä keväänä. Kirjan nimi on \”Vastaus on Intia\”.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.