Ekologinen matkailija ja keskivertoa parempi kaupunkilainen

Muutama päivä sitten osui Hesarista silmiini artikkeli, jossa väitettiin kärjistäen, että maalla-asujat ovat ekologisempia kuin kaupungissa-asujat.

Aiemmin tänä vuonna Hesarin nettisivuilla oli puolestaan hiilijalanjälkilaskuri, jossa kysymyksiin vastaamalla pystyi selvittämään oman hiilijalanjälkensä.
Vastasinpa sitten Suomen pääkaupungissa asuvana, punaista lihaa syömättömänä, autoaomistamattomana jalankulkijana, joka käyttää joukkoliikennettä ja kierrättää bio-,paperi- ja pahvijätteet kerrostalossa ja käy lisäksi kerran vuodessa lentokoneella lentäen aina Intian Delhissä ja Goassa asti.
Ja lopputulos, tuomioni, oli seuraava:
”Hiilijalanjälkilaskurin raportti: Vihreä ninja
Jättämäsi hiilijalanjälki on varsin kohtuullinen. Otat määrätietoisesti luonnon huomioon kulutustottumuksissasi. Noudatat suurinta osaa kestävän kehityksen periaatteista ja olet halukas oppimaan niistä lisää.”
Hiilijalanjälkeni siis asumisen, liikkumisen, syömisen ja elämäntyylin suhteen kaikessa keskivertosuomalaista parempi ja luontoystävällisempi, ekologisempi.
Hyvällä omallatunnolla ostan myös seuraavan lentolippuni ja jätän vastaisuudessa vapaaehtoiset hiiliverot lennoistani maksamatta. Vaihdapa sinä yksi liha-ateriasi viikossa kasvisateriaan, niin johan alkaa maailma pelastumaan.
Advertisements

Vastauksesi