Ekologinen matkailija ja keskivertoa parempi kaupunkilainen

Hiilijalanjälkilaskurin tulos

Muutama päivä sitten osui Hesarista silmiini artikkeli, jossa väitettiin kärjistäen, että maalla-asujat ovat ekologisempia kuin kaupungissa-asujat. Aiemmin tänä vuonna oli Hesarin nettisivuilla puolestaan hiilijalanjälkilaskuri, jossa kysymyksiin vastaamalla pystyi selvittämään oman hiilijalanjälkensä.

Vastasinpa sitten Suomen pääkaupungissa asuvana, punaista lihaa syömättömänä, autoaomistamattomana jalankulkijana, joka käyttää joukkoliikennettä ja kierrättää bio-,paperi- ja pahvijätteet kerrostalossa ja käy lisäksi kerran vuodessa lentokoneella lentäen aina Intian Delhissä ja Goassa asti. Ja lopputulos, tuomioni, oli seuraava: ”Hiilijalanjälkilaskurin raportti: Vihreä ninja – Jättämäsi hiilijalanjälki on varsin kohtuullinen. Otat määrätietoisesti luonnon huomioon kulutustottumuksissasi. Noudatat suurinta osaa kestävän kehityksen periaatteista ja olet halukas oppimaan niistä lisää

.”Hiilijalanjälkeni siis asumisen, liikkumisen, syömisen ja elämäntyylin suhteen kaikessa keskivertosuomalaista parempi ja luontoystävällisempi, ekologisempi. Hyvällä omallatunnolla ostan siis myös seuraavan lentolippuni ja jätän vastaisuudessa vapaaehtoiset hiiliverot lennoistani maksamatta. Säästän ne rahat vaikkapa netinkäyttökustannuksiin. Vaihdapa sinä yksi liha-ateriasi viikossa kasvisateriaan, niin johan alkaa maailma pelastumaan.

Hiilijalanjälkilaskurin tulos

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.