Kulfi tulee Intiasta ja joulupukki Suomesta: Ravintola SatkarKävin vaihteeksi nepalilaisessa ravintolassa syömässä, sillä menuut ja maut ovat lähes identtiset intialaisten ravintoloiden kanssa.
Valitsin Ravintola Satkarin Helsingin keskustasta, enkä joutunut pettymään tälläkään kertaa. 
Vaikka ruoka oli miedosti maustettua, ehkä palvellakseen juuri perussuomalaisia arkoja makunystyröitä, ruoka kuitenkin maistui jo joltakin.
Lisäksi annoksien koossa ei pihistelty ja mukaan tuli automaattisesti papad- ja naanleipä sekä riisi, 
ja vielä bonuksena dal, chutney ja curd. Monissa muissa Helsinkiläisissä ravintoloissa nämä joutuisi tilaamaan erikseen. 
Oheisessa kuvassa mainitsemani dahl ja herkullinen chutney, joka ansaitsee erikoismaininnan ollessaan mukavan tulinen.


Satkar tarjoaa myös Cobra-olutta, ja toisin kuin aiemmin mainitsemassani ravintolassa, olut tuotiin pullossa pöytään, niinkuin kuuluukin. Pullo oli tosin avattu, mutta loistavasta mausta ja viileydestä päätellen, se oli avattu vain juuri hetkeä aiemmin.

Jälkiruoaksi ravintola Satkar:in menusta löytyy mm. kulfia, joka on intialaista jäätelöä. En heidän versiotaan kulfista maistanut, mutta kokemuksesta ylipäätään suosittelen maistamaan kulfia, jos et ole sitä vielä tehnyt. Nepalilaisen ravintolan menussa kulfia tosin mainostettiin nepalilaisena jäätelönä, mutta kyse lienee samanlaisesta söpöstä ideavarkaudesta, kuin Ruotsin rosvoama joulupukin alkuperäinen kotimaa.
Ravintola Satkar: Tähtiä ruoalle ***1/2, sisustukselle ja tunnelmalle ***


Löydä lisää ravintola-arvosteluita oheisesta linkistä!

1 Comment

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.