Äidin pikku apulainen etsii juomavettä

Sen vuoksi, että tämä kuva raakattiin äskettäin pois eräästä taidenäyttelystä
näyttelyn juryn toimesta,
ja tilalle kelpuutettiin vain vanhempia, jokseenkin esteettisempiä ja myyvempiä töitä,
laitan tämän kuvan esille tänne,
koska mielestäni se ansaitsee tulla nähdyksi.

Kuvassa äidin pikku apulainen etsii juomavettä,
ja kuva on otettu maapallollamme kuluvana vuonna 2011.
Kuvaa ei ole lavastettu eikä manipuloitu.

Äidin pikku apulainen etsii juomavettä

3 Comments

  1. Silmiini osui tämän päivän 12.9.2011 Hesari ja sieltä sivulta A2 löysin Etelä-Aasian kirjeenvaihtaja Tommi Niemisen mainion kirjoituksen, jossa kysytään, kuka ministeritason Suomalaispoliitikko on viimeksi kysynyt, mitä voisimme tehdä maailman miljardille nälkäiselle.Siteeraan siitä pari seuraavaa kappaletta:“YK:n Elintarvike- ja maatalousjärjestön FAO:n mukaan viime vuonna maailmassa oli 925 miljoonaa aliravittua ihmistä. Siis nälkäistä. Se on yli 13 prosentia ihmiskunnasta. Saman verran kuin Yhdysvalloissa, Venäjällä, Japanissa, Saksassa, Turkissa, Ranskassa, Britanniassa ja Italiassa asuu yhteensä. Keskivertopäivänä kuolee yli 15000 lasta nälästä johtuviin sairauksiin. He ovat niitä Hamsunin kulkureita ja Andersenin tulitikkutyttöjä – ja lähes kaikki heistä asuvat kehitysmaissa. Nyt YK pelkää, että ainoastaan Somalian nälänhätäalueella 750000 ihmistä kuolee nälkään neljän seuraavan kuukauden aikana.Nälkä näyttää luonnonlailta, mutta se on politiikan, talouden ja ilmastoilmiöiden tulos. Siihen vaikuttavat sodat ja konfliktit, taudit sekä korruptio. Maailman talouskriisi ja ruoan maailmanhintojen raju nousu on ajanut kymmeniä miljoonia ihmisiä nälkään. Länsimaat, kuten Suomi, suojelevat maatalouttaan tuontitulleilla, jotka lisäävät kehitysmaiden nälkää. Suurin osa maailman nälkäisistä ei puolusta oikeuksiaan, koska he eivät kykene siihen.On silti turha päivitellä, jos nälkäinen pikkulapsi jonain päivänä liittyy sissiliikkeeseen.Sekään ei tosin ole luonnonlaki. Niin ei ole pakko tapahtua. Lapsen voisi aluksi vaikka ruokkia.”

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *