Turistikausi Goassa on alkamassa

Beach shackien rakentamista Goassa syksyllä  2012
Beach shackien rakentamista Goassa syksyllä  2012

Viimeisiä jälkimonsuunin sadepisaroita ripottelee yhä satunnaisesti Goassa,
jonka uimarannoilla käy tällä viikolla suuri tohina ja vilske,
kun rantashackeja on toden teolla päästy rakentamaan.
Jo viikon parin sisällä on Goa valmis vastaanottamaan länsimaisetkin turistit, rantaleijonat ynnämuut auringonpalvojat, kultturistit ja kulinaristit, kun turistikausi 2012-2013 pääsee vauhtiin ja lomakuhina alkaa.

Kuten mainitsin jo aiemmin, aikoinaan karille ajanut River Princess on poistettu Candolim-Sinquerimin rannalta. Tämän lisäksi muu huomattava parannus, koskien erityisesti Calangute-Bagan bilehileitä, on kyseisten kylien välissä olevan tienpätkän huomattava levennysoperaatio. Tuo Calangutesta Bagaan johtava tie kun tapasi olla vaarallisen kapea ja huonokuntoinen, jolloin jalankulkijat jäivät auttamatta toisensa kohtaavien ajoneuvojen jalkoihin, tai paremminkin sanoen renkaisiin.
Morjimissa on tehty päätös, että venäläisten venäjänkieliset tiekyltit on poistettava. Tämä tiedoksi niille, jotka sielläpäin tykkäävät liikkua, mutta pelkäävät eksyvänsä.
Goan rannoilla toimivat uimavalvojat tekevät yhä upeaa työtä. Lähes joka viikko saa lehdestä lukea, kuinka he onnistuvat pelastamaan turisteja merestä.
Lisäksi vesiurheiluksikin kutsuttu parasailing ynnä muut banaanilaivat, jotka ovat saattaneet häiritä uimareita ja auringonpalvojia joillain Goan rannoilla, ovat saaneet omat merialueensa, joilla toimia, jotta kaikilla olisi meressä turvallisempaa ja mukavempaa. Hieno parannus tämäkin Goan turvallisuuteen.
Enää tarvitsee varoa vain hyttysiä, vihaisia kulkukoiria, turistien silmänkääntäjiä sekä satunnaisia taskuvarkaita, unohtamatta tietenkään liikennettä, eritoten pimeään aikaan.
Itärannikolla eilen puhaltanut myrskytuuli näkyi Goassa vain pilvisenä päivänä ja sadekuuroina.

 

Vastauksesi