Holi-juhlaa Intiassa vuonna 2013

Tänään on erityisesti Intiassa vietetty värin ja valon Holijuhlaa.

Delhissä kadut olivat aamusta iltapäivään yllättävän hiljaiset, kun suurin osa ihmisistä pysytteli kotosalla, kenties minunkin laillani välttyäkseen yllättäviltä värikylvyiltä. Värijauheiden alkuperää ja turvallisuutta kun ei lennossa pysty varmistamaan, eikä niiden heittäjän alkuperäisiä motiiveja.

Kaduilla kulkijat näyttivät lähes poikkeukseutta saaneen yllensä mm. punaista, sinistä ja vihreää värijauhetta, kenties jonkin kattoterassille kokoontuneen lapsiryhmän vesipyssyistä tai värinesteellä täytetyistä ilmapalloista käsin.

Mumbaissa ja sen lähiseuduilla ihmisiä puolestaan kannustettiin viettämään kuiva Holi, ja tähän ihmisiä kannusti itse Bollywoodveteraani Amitabh Bachchan. Kuiva Holi tässä yhteydessä tarkoitti ylimääräisen vedenkäytön rajoittamista, länsirannikolla esiintyneen liian vähistä sateista johtuvan vesipulan vuoksi.

Itse puolestani pähkäilen, mitä tehdä maalaustarvikkeitteni kanssa, sillä matkalaukkuni on täpötäysi, eivätkä intialaiset maalivärini näytä enää mahtuvan mukaan. Lentoyhtiö Finnair verottaa yhdestä ylimääräisestä kilosta 30e, mikä on suuri raha pienelle taiteilijalle. Pohdin itsekseni, saisinkohan tuolla samalla rahalla yhtä hyvälaatuisia akryylivärejä Suomesta, eli raaskisinko jättää värit Intiaan?

Joka tapauksessa, hyvää Holia 2013 lukijoilleni!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *