Haluatko vapaaehtoistöihin ulkomaille?

KEPA tiedottaa seuraavasti:
Haku Etvo-ohjelman vapaaehtoistyöpaikkoihin vuodelle 2014 on alkanut. Tällä kertaa paikkoja on tarjolla 20 järjestössä 15 maassa Aasiassa, Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Haku on käynnissä 2. syyskuuta saakka.

Etelän vapaaehtoisohjelma Etvo hakee kehitysyhteistyöstä kiinnostuneita vapaaehtoistyöntekijöitä vuodelle 2014. Suomalaisten kansalaisjärjestöjen kumppanijärjestöissä on tarjolla monenlaisia vapaaehtoistehtäviä ympäristönsuojelusta lasten oikeuksien edistämiseen ja yhteisökehitykseen. Kysyntää on myös opetusalan ihmisille, kauppatieteilijöille ja viestinnän osaajille.

– Mukana on tällä kertaa neljä uutta vapaaehtoistyöpaikkaa, kaikki niistä Afrikassa. Mosambikiin vapaaehtoisia hakee kaksi ensimmäistä kertaa Etvo-ohjelmassa mukana olevaa järjestöä: Plan Mosambik tarjoaa työtä varhaiskasvatushankkeessa, AFORTALECER-järjestö taas tekee töitä lasten luku- ja kirjoitustaidon parissa. Myös Kameruniin haetaan opetusalan osaajaa. Liberiassa puolestaan vapaaehtoistöitä on tarjolla viestinnän parissa, luettelee Etvon ohjelmakoordinaattori Anni Vihriälä.
– Lisäksi mukana on monia pitkäaikaisia Etvo-kohteita muun muassa Nepalissa, Perussa ja Ecuadorissa, Vihriälä lisää.

Hakijoiden tulee olla vähintään 22-vuotiaita, yläikärajaa ohjelmaan osallistumiselle ei ole. Etvon kautta vapaaehtoistöihin on lähtenyt monenikäisiä ja erilaisissa elämäntilanteissa olevia: nuorten aikuisten lisäksi vapaaehtoistyö kiinnostaa vuorotteluvapaan viettäjiä ja eläkeläisiä. Jotkut ovat lähteneet matkaan koko perheen voimin.
Vapaaehtoistyöjakso kestää puolesta vuodesta vuoteen vapaaehtoisen ja vastaanottavan järjestön toiveista riippuen.
– Kiinnostus vapaaehtoistyötä kohtaan on suurta. Se näkyi myös Etvon esittelypisteellä Maailma kylässä -festivaalilla. Maailmalle lähdetään sekä hakemaan uutta näkökulmaa omaan elämään että tukemaan paikallisten järjestöjen työtä omalla vapaaehtoistyöpanoksella, kertoo Vihriälä.
Hakuaika päättyy 2. syyskuuta, ja valintaviikonloppu järjestetään syyskuun lopussa. Ensimmäiset vapaaehtoiset lähtevät matkaan joulukuussa.
– Kylmiltään maailmalle ei tarvitse lähteä, sillä Etvo ja ohjelmaan osallistuvat järjestöt kouluttavat lähtijät perusteellisesti. Etvon järjestämissä valmennuksissa käydään läpi esimerkiksi kulttuurista sopeutumista, kehitysyhteistyön perusteita sekä turvallisuus- ja terveysasioita. Lisäksi tärkeä tuki on toisista Etvo-vapaaehtoisista muodostuva verkosto, jonka jäsenet pitävät yhteyttä myös kotiin palattuaan, Vihriälä sanoo.
Etvo on Kepan vapaaehtoisohjelma, jonka kautta voi lähteä vapaaehtoistyöhön Kepan jäsenjärjestöjen paikallisiin yhteistyöjärjestöihin Aasiaan, Afrikkaan ja Latinalaiseen Amerikkaan.

Lisätietoja vapaaehtoistyöpaikoista: 
Kooste maailmalla olevien vapaaehtoisten blogeista: 
Vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille järjestetään infoilta 27.8.2013 klo18.00 – 20.00 Kulttuurikeskus Caisassa (Mikonkatu 17 C, Helsinki). Tarkemmat tiedot päivittyvät Kepan tapahtumakalenteriin: www.kepa.fi/tapahtumakalenteri/12952


Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.