Turkkilainen ja intialainen kahvi
|

Turkkilainen ja intialainen kahvi

Turkkilainen kahvi on tunnettu vahvasta maustaan ja siitä, että se keitetään yhdessä kahvinporojen kanssa. Se tarjoillaan pienestä kupista ja usein makeutetaan. Kahvi on niin tiivistä, että porot painuvat pohjalle, jättäen juoman pinnalle vahvan ja aromikkaan nesteen. Sen valmistusmenetelmä on ainutlaatuinen: jauhettu kahvi, vesi ja usein sokeri kuumennetaan hitaasti cezve-nimisessä kuparikattilassa, kunnes se alkaa vaahtoutua, minkä jälkeen se kaadetaan suoraan kuppiin poroineen päivineen.

Turkkilainen ja intialainen kahvi
Turkkilainen ja intialainen kahvi

Intialainen filtterikahvi taas on eteläisen Intian erikoisuus. Se tunnetaan pehmeästä maustaan ja valmistetaan yleensä sekoittamalla tummapaahtoista kahvia chicoryn kanssa, mikä antaa sille erityisen maun ja aromin. Tämä kahvi valmistetaan käyttämällä metallista filtteriä, jossa on kaksi osaa: ylemmässä osassa kahvi ja sikuri asetetaan tiiviisti, ja kun kuuma vesi kaadetaan päälle, se tihkuu hitaasti alaosaan. Lopputuloksena on vahva ja tiivistetty kahvijuoma, joka laimennetaan usein kuumalla maidolla ja makeutetaan sokerilla.

Kumpikin kahvityyppi heijastaa alueensa ainutlaatuisia makuja ja valmistustapoja, jotka ovat kehittyneet vuosisatojen saatossa ja ovat olennainen osa paikallista identiteettiä ja vieraanvaraisuutta.

Tutustu Demo Exhibition -näyttelyyn täällä!

Hyödyllisiä linkkejä:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *