Suuri Maalaustapahtuma Helsingissä vuonna 2018

Suuri Maalaustapahtuma Helsingissä
Suuri Maalaustapahtuma järjestettiin jälleen tänäkin vuonna Helene Schjerfbeckin syntymäpäivänä ja Suomen kuvataiteen päivänä 10.7.2018.
Viimevuotiseen tapaan Maalaustapahtuma kattoi koko Suomen ja kuka tahansa saattoi osallistua siihen ja järjestää oman maalaustapahtumansa. Viime vuonnahan Suuressa Maalaustapahtumassa juhlistettiin Suomen 100-vuotis syntymäpäivää ja Indivuekin oli mukana järjestämässä erityisesti tapahtuman netti- ja somepuolta.
Tänä vuonna Suuren Maalaustapahtuman päätapahtuma järjestettiin 10.7. Lapinlahden Lähteellä Helsingissä ja koska paikka oli minulle entuudestaan vieras, lähdin tutustumaan siihen iltapäivällä. Ohessa kuvia paikan päältä.
Horisontissa Venetsia 
Lapinlahden Lähteen luontoa
Akvarellisti maalaamassa Lapinlahden lähteellä 10.7.2018
Venetsia-rakennus Lapinlahden lähteellä
Helsingissä Suuren Maalaustapahtuman näyttely järjestettiin Lapinlahden Lähteellä Venetsia-nimisessä rakennuksessa. Samaisessa rakennuksessa, jonka sanottiin vuosikymmeniä sitten toimineen psykiatrisen sairaalan henkilökunnan asuntolana sekä pesuhuoneena, toimi nyt Mental Museum -niminen näyttely, joka kertoi juurikin viereisen psykiatrisen sairaalan historiasta.
Olisin todella toivonut, että kyseisestä Mental Museumin näyttelystä olisi varoitettu etukäteen, että se voi järkyttää eikä sovi herkille ihmisille. Potilaiden diagnooseja mustaa valkoisella oli erityisen raakaa lukea.
Edes Suuren Maalaustapahtuman näyttely, niin kaunis ele kuin se olikin yrittää piristää sitä kolkkoa tunnelmaa Venetsia-rakennuksessa, ei pystynyt korjaamaan koettua Mental Museumin ”shokkihoitoa”.
Lapinlahden Lähteen parasta antia olikin siis sitä ympäröinyt kesäinen vehreä luonto, joka varmasti inspiroi monia maalaamaan. Sinne puistoihin on kaupunkilaisen hyvä mennä talsimaan, kun harmaat betonit puskevat päälle. Lähin metroasema on Ruoholahti, josta kohtuullinen kävelymatka perille.

Mental Museumin näyttely ei sovi herkille ihmisille
Suuren Maalaustapahtuman 2018 näyttelyä Venetsia-rakennuksessa
Suuren Maalaustapahtuman 2018 näyttelyä Venetsia-rakennuksessa
Suuri Maalaustapahtuma järjestetään jälleen ensi vuonna 2019 ja lisätiedot löytyvät Maalaustapahtuman nettisivuilta oheisesta linkistä!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.