India Day – Intia-päivä 2019 ja mitä kaikkea onkaan luvassa –

Kesä on vierähtänyt jo elokuun puolelle, koulut alkavat pian ja kohta koittaa tämänvuotinen India Day – Intia-päivä.

India Day – Intia-päivä on intialaiseen kulttuuriin keskittyvä suurtapahtuma, joka järjestetään Helsingissä. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään jo neljättä kertaa ja viimevuotiseen tapaan se järjestetään Kaisaniemen kentällä, 18.8.2019 aamukymmenestä iltakuuteen.

Intia-päivän tarkoituksena on tuoda esille ja tehdä tutuksi intialaisen kulttuurin eri puolia Suomessa. Tapahtuman suosio on kasvanut vuosi vuodelta, ja viime vuonna Kaisaniemen puistossa vieraili jo lähes 10 000 ihmistä. Oman lisänsä tuo tällä kertaa kuluva Intian ja Suomen diplomaattisuhteiden 70-vuotisjuhlavuosi, jonka huipentuma Intia-päivä on. Se on suurin Suomessa järjestettävä Intia-aiheinen tapahtuma, joka kokoaa samaan paikkaan laajan valikoiman intialaista musiikkia, tanssia, ruokaa, joogaa, ayurvedaa ja koko perheen toimintaa. Tapahtuman kruunaa Nagalandin osavaltiosta tulevan Abiogenesis-folkfuusioyhtyeen konsertti, joka on Intian hallituksen kulttuurisuhteiden neuvoston ICCR:n sponsoroima. Ulkoministeri Pekka Haavisto ja Helsingin pormestari Jan Vapaavuori ovat vahvistaneet osallistumisensa Intia-päivään.

Intia-päivä tarjoaa monipuolisen kattauksen klassista, semi-klassista, modernia, fuusio- ja kansanmusiikkia sekä -tanssia. Sen varmistavat tapahtuman lähes 300 esiintyjää intialaisista yhdistyksistä ja suomalaisista/intialaisista kulttuuriryhmistä. Intian kirjava
ruokakulttuuri on laajasti edustettuna intialaisten ravintoloiden sekä yhdistysten pitämissä pop-up-ravintoloissa. Mukana on myös alueellisia herkkuja, joita ei tavallisesti ole Suomessa tarjolla.

Lapsille on tarjolla mm. leijan lennätystä, tarinatuokioita, askartelupajoja ja
pomppulinna. Tapahtumassa on mahdollista myös tutustua krikettiin, joogaan ja perinteiseen intialaiseen terveystieteeseen Ayurvedaan, sekä kokeilla intialaisia asuja.

Tapahtuma on ilmainen ja sen järjestävät Suomi-Intia-Seura ry ja Suomessa toimivat intialaiset järjestöt. Tapahtumaa ovat tukemassa Intian suurlähetystö, Incredible India Tourism, Helsingin kaupunki sekä useat yritykset ja muut kumppanit.

Katso ohessa Indivuen kuvaamat videot aiemmista India Day – Intia-päivä -tapahtumista, lue linkkien stoorit, ja saavu paikalle Kaisaniemen kentälle sunnuntaina 18.8.2019 juhlistamaan rikasta intialaista kulttuuria!

Tapahtuman Facebook-sivun löydät täältä: India Day – Intia Päivä 2019

INDIA DAY – INTIA-PÄIVÄ 2018

INDIA DAY – INTIA-PÄIVÄ 2017

INDIA DAY – INTIA-PÄIVÄ 2016

Summer has already passed and schools are about to begin, but this year’s India Day is still to come –

India Day – Intia-päivä is a major Indian cultural event held in Helsinki. This year the event will be organized for the fourth time and like last year, it will be held on the Kaisaniemi field on 18th of August from 10am to 6pm.

Check out the Indivue’s videos attached of all the previous India Day events, read the stories in the links, and arrive at Kaisaniemi field on Sunday, August 18, 2019 to celebrate the rich Indian culture!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *