Haudutettua turskaa simpukkakermalla
| |

Uudistunut Viking Cinderella ja huikea Vuoden Kokki -menu

*pressilounas, jonka järjesti Viking Line

Sain viime viikolla ainutlaatuisen tilaisuuden vierailla uudistuneella Viking Cinderella -laivalla, joka on kokenut mittavan muodonmuutoksen. Tämä ikoninen alus, jonka alkutaival alkoi vuonna 1989 Turussa Wärtsilä Marinen telakalla, on nähnyt historiansa aikana lukuisia käänteitä, kuten rakennusvaiheen dramaattiset tapahtumat, jolloin telakka ajautui konkurssiin ja laivan valmistuminen oli vähällä jäädä puolitiehen. Viking Line -yhtiön nykyinen toimitusjohtaja, tuolloin 28-vuotias lakimies Jan Hanses, oli osa sitä tiimiä, joka varmisti, että laiva saatiin viimeisteltyä ja vesille. Tämän seikkailun myötä Cinderella, lempinimeltään Tuhkimo, on saavuttanut erityisen paikan Viking Line -henkilökunnan ja matkustajien sydämissä. Lue ja katso, millainen oli Vuoden Kokki 2023 Menu uudistuneella Viking Cinderella -laivalla –

1990-luvulla Viking Cinderella oli tunnettu ja suosittu risteilyalus, joka kuljetti matkustajia Helsingin ja Viron välillä, tarjoten samalla mahdollisuuden nauttia Suomen eturivin esiintyjien, kuten Kirkan ja Paula Koivuniemen, tähdittämistä illoista. Vuosien saatossa laivan rooli ja reitit ovat muuttuneet, sillä Cinderella oli mm. risteilykäytössä Tukholmassa, mutta nyt laiva on jälleen palannut Helsinkiin, tuoden mukanaan uutta loistoa ja palveluja, jotka määrittelevät risteilykokemuksen uudelleen.

Tammikuussa 2024 Viking Cinderella läpikävi kattavan uudistuksen Naantalin telakalla. Uudistuksessa korostettiin suomalaisen työn merkitystä ja osaamista. Laivan sisustuksessa ja palveluissa näkyy nyt vahvasti kotimainen käsiala, alihankkijoista lähtien. Uudistuksen myötä lähes 300 hyttiä on remontoitu jaCinderellalla on suuri määrä Comfort-hyttejä, joista löytyy parivuode ja ikkuna. Myös kylpyläosasto on uusittu, jolloin se tarjoaa entistä paremmat puitteet rentoutumiseen merellä.

Ravintolapalvelut ovat Viking Cinderellan sydän. Laivalla on nyt neljä ruokaravintolaa, joista jokainen tarjoaa ainutlaatuisen makuelämyksen. Viking the Buffet -ravintola, johon mahtuu yli 500 henkeä istumaan, kutsuu nauttimaan runsaista buffet-pöydistä, kun taas À la Carte Seaview Dining, Ocean Grill ja Melodi tarjoavat vaihtoehtoja niin gourmet-ruoista grilliherkkuihin kuin rennompaan casual-ruokailuun. Erikoisuutena Cinderellalta löytyy Bottega Proseco -baari, josta saa myös ruokaa. Laivan pubi on jätetty ilman uudistuksia asiakkaiden toiveesta, sillä asiakkaat ovat sanoneet sen olevan ainut oikea pubi Viking Linella. Mutta Cinderellan myymälät, nekin on uusittu.

Viking Linen tekemän tuoreen markkinatutkimuksen mukaan hyvä ruoka on suomalaiselle risteilymatkustajalle onnistuneen risteilyn tärkein elementti. Jopa 20 % kyselyyn vastanneista sanoi näin. 

Uudistunut Viking Cinderella ja Vuoden Kokki Menu
Haudutettua skreiturskaa paahdetun kombun, sinisimpukkavaahdon ja muikunmädin kera
Haudutettua skreiturskaa paahdetun kombun, sinisimpukkavaahdon ja muikunmädin kera

Arvio Vuoden Kokki Menuusta Viking Cinderellalla

Yksi tapa nauttia hyvää ruokaa Viking Cinderellalla tänä keväänä on Vuoden kokin 2023, Johan Kurkelan, suunnittelema erikoismenu, jota pääsin maistamaan pressilounaan merkeissä. Vuoden kokki menu heijasteli Kurkelan mestarillista otetta ja innovatiivista lähestymistapaa ruokaan. Alkuruoka, joka sisälsi härän kieltä fingerfoodina, aloitti makumatkan, jota seurasi taidokkaasti haudutettu turska ja pääruokana paahdettu ankanrinta. Jälkiruoaksi tarjoiltu mm. punajuurta ja mustaherukkasorbettia sisältävä annos täydensi aterian. Vuoden Tarjoilija Kirsi Seppänen oli valinnut juomat aterialle, alkaen italialaisesta roseeviinistä, päättyen Chabliksen ja Knibserin kautta hienostuneeseen hollolalaiseen vadelmaviiniin jälkiruoan kera. Tämä Viking Linen yhteistyö Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -järjestön kanssa on alkanut jo vuonna 2018, ja se on osoitus siitä, miten Viking Line on sitoutunut tarjoamaan matkustajilleen paitsi kulinaarisia elämyksiä myös korkeatasoista palvelua.

Koska en itse punaista lihaa syö, jätin häränkielen ja ankanrinnan väliin, mutta jo pelkkä haudutettu skreiturska paahdetun kombun, sinisimpukkavaahdon ja muikunmädin kera kaveljeerattuna chabliksen kanssa oli huikea makuelämys. Olin ymmälläni, miten voi pakastekalapuikon turska taipua niin uskomattoman pehmeäksi ja makoisaksi suupalaksi. Pöydässäni istunut Johan Kurkela paljasti minulle, että salaisuus on skreiturska, joka ui keväisin pitkän matkan Islannista Norjaan kehittäen siinä samalla itselleen habaa.

Ankanrinnan minun kohdallani korvasi kasvissyöjälle valmistettu annos, joka oli kaunis katsella ja joka sisälsi kurpitsaa ja saksanpähkinää. Erittäin maistuva annos sekin oli, muttei sopinut punaviinin kanssa yhteen.

Jälkiruoka hakkasi sitten loputkin oksat pois: Pieneen teräskattilaan oli laitettu kylmä yhdistelmä mustaherukkasorbettia, kandeerattua punajuurta, ruusumarenkia ja lakritsaa ja kun sen yhdisti Suomen Hollolassa valmistettuun Ainoa Vaapukka vadelmaviiniin, niin melkein tuli tippa linssiin, sillä niin kaunista se oli. Erittäin mainio esimerkki siitä, kuinka ruoka parhaimmillaan ei ainoastaan näytä taideteokselta vaan myös maistuu ja koskettaa.

Vierustoverini laivan ravintolassa nauttivat koko Vuoden Kokin menuun häränkielineen ja ankanrintoineen ja sain kuulla niistä vain ylistäviä lauseita. Vuoden kokki menuun hinta on 64e ja juomapaketin hinta 35e ja se on saatavilla Viking Linen laivoilla koko kevään ajan tästä päivästä lähtien.

Tämän artikkelin tarkoitus ei ole kuitenkaan rohkaista sinua alkoholin käyttöön.

Katso myös videoni laivamatkasta Viking Gabriellalla Tukholmasta Helsinkiin. Videossa on tätä nykyä myös tekstitys, suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, ranskaksi ja hindiksi!

Vuoden kokki menu 2023
Vuoden kokki menu 2023
Kasvisruokabaihtoehto Viking Linella: kurpitsaa ja saksanpähkinää
Kasvisruokavaihtoehto Viking Linella: kurpitsaa ja saksanpähkinää
Viking Line ja Vuoden Kokki menun jälkiruoka: mustaherukkasorbettia, punajuurta, ruusumarenkia ja lakritsaa
Viking Line ja Vuoden Kokki menun jälkiruoka: mustaherukkasorbettia, punajuurta, ruusumarenkia ja lakritsaa
Viking Cinderellan ravintolakansi 8
Viking Cinderellan ravintolakansi 8
Viking Cinderellan sviitti
Viking Cinderellan sviitti
Viking Cinderellan spa-amme
Viking Cinderellan spa-amme
Legendaarinen baari Viking Cinderellalla
Legendaarinen baari Viking Cinderellalla

Tutustu myös uusittuun blogimenuuseen, jossa paljon uutta matkailuvideosisältöä niin Suomesta, Ruotsista kuin muualta Euroopasta ja Intiasta!

Lue lisää:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *