Ed Sheeranin konsertti Helsingin Olympiastadionilla
| |

Ed Sheeran ja konsertti Helsingin Olympiastadionilla + video

Ed Sheeranin musiikki täytti Helsingin Olympiastadionin lämpimänä elokuisena iltana vuonna 2022, tuoden tuhannet ihmiset yhteen jakamaan yhteisen musiikillisen elämyksen. Tämä artikkelini ja video vievät sinut matkalle tuohon unohtumattomaan iltaan, jolloin Ed Sheeran ei ainoastaan valloittanut lavan vaan myös jokaisen läsnäolijan sydämen. Jopa minusta tuli Ed Sheeran -fani. Lue lisää Ed Sheeranista, tuosta keikasta ja Olympiastadionista Helsingissä.

Se oli siis lauantai 20. elokuuta 2022, joka oli merkitty monen musiikin ystävän kalenteriin kuukausia etukäteen. Ed Sheeranin Helsingin Olympiastadionilla järjestettävä konsertti oli loppuunmyyty, sillä toinen konsertti, johon olin alunperin ostanut liput, peruuntui tuntemattomaksi jääneestä syystä. Saavuin paikalle Olympiastadionille hyvissä ajoin päästäkseni aistimaan ennen konserttia vallitsevaa tunnelmaa. Vaikka konsertti oli loppuunmyyty, vallitsi iltapäivällä stadionilla vielä rauhallinen tunnelma. Monet muutkin ”early birdsit” olivat saapuneet nauttimaan kauniista säästä ja odotuksen täyttämästä ilmapiiristä.

Stadionin alueella myytiin Ed Sheeran -fanitavaraa sekä ruokaa ja juomaa, joka mahdollisti pitkän läsnäolon konserttialueella, jolta ei saanut poistua, kun sinne oli saapunut.

Lämmittelyesiintyjät Ed Sheeranin keikalla

Konsertti-illan avasivat lahjakkaat lämmittelyesiintyjät; ensimmäisenä lavalle astui naislaulaja Cat Burns, jonka jälkeen yleisö sai nauttia Maisie Petersin esityksestä. Molemmat artistit onnistuivat saamaan ajan kulumaan Ed Sheerania odotellessa.

Ed Sheeranin konsertin huippuhetket

Kun oli Ed Sheeranin vuoro astua lavalle, Olympiastadion täyttyi sähköisestä jännityksestä. Kymmenen minuuttia ennen esityksen alkua alkanut lähtölaskenta sai yleisön sykkeen nousemaan. Vajaata minuuttia ennen esityksen alkua yleisön odotus muuttui käsin kosketeltavaksi innoksi, joka purkautui villinä riemuna, kun Sheeran viimein asteli lavalle.

Ed Sheeranin esiintyminen oli taianomainen yhdistelmä henkilökohtaisia anekdootteja, akustista sooloilua ja yhteislaulua, joka sai koko stadionin väräjämään yhteen ääneen. Vaikka istuinpaikkani oli kaukana ja korkealla stadionin piippuhyllyllä, keskelle stadionia sijoitettu lava sekä sitä ympäröivät suuret screenit mahdollistivat, että jokainen sävel, sana ja jopa Ed Sheeranin ilmeet tavoittivat minutkin. Sheeranin musiikki yhdistettynä Helsingin yleisön energiseen vastaanottoon teki illasta unohtumattoman. Esiintymisen aikana kuultiin hittejä kuten ”Shape of You” ja ”Perfect”, jotka saivat yleisön laulamaan mukana sanasta sanaan, kuten oheiselta videolta voit nähdä ja kuulla.

Videossa nyt myös englannin-, suomen- ja hindinkielinen tekstitys, jotka voit laittaa päälle tai pois videon asetuksista.

Ed Sheeran -konsertti Helsingin Olympiastadionilla

ARTISTI ED SHEERAN

Ed Sheeran, koko nimeltään Edward Christopher Sheeran, on englantilainen laulaja-lauluntekijä, joka on noussut yhdeksi 2000-luvun merkittävimmistä musiikkimaailman ilmiöistä. Hän syntyi 17. helmikuuta 1991 Halifaxissa, Englannissa, ja kehittyi vaatimattomista alkuajoistaan yhdeksi maailman suosituimmista artisteista, jonka kappaleet ovat koskettaneet miljoonia ihmisiä ympäri maailman. Sheeranin musiikki yhdistelee akustista folkia, poppia, ja hip hop -vaikutteita ainutlaatuisella tavalla, ja hänen tunnusmerkkinään ovat sydämeenkäyvät lyriikat sekä tarttuvat melodiat.

Varhainen elämä ja uran alku

Sheeran aloitti musiikin tekemisen jo nuorena, ja hänen intohimonsa musiikkiin sai hänet esittämään katu- ja pubikeikkoja. Hän julkaisi ensimmäisen EP:nsä jo opiskeluaikoinaan ja muutti myöhemmin Lontooseen tavoitellakseen musiikkiuraansa tosissaan. Lontoossa Sheeran teki lukuisia esiintymisiä ja julkaisi itse tuotettuja EP-levyjä saaden lopulta sopimuksen levy-yhtiön kanssa.

Maailmanlaajuinen läpimurto

Sheeranin maailmanlaajuinen läpimurto tapahtui vuonna 2011 hänen debyyttialbuminsa ”+” (plus) myötä. Albumilta löytyvä kappale ”The A Team” oli valtava hitti, ja se aloitti Sheeranin nousun globaaliksi tähteksi. Hänen seuraavat albuminsa ”x” (multiply) vuodelta 2014 ja ”÷” (divide) vuodelta 2017, vahvistivat hänen asemaansa musiikkiteollisuudessa, sisältäen hittejä kuten ”Thinking Out Loud”, ”Shape of You” ja ”Perfect”. Nämä kappaleet eivät ainoastaan dominoineet radiolistoja ympäri maailman, vaan niitä on myös streamattu miljardeja kertoja digitaalisissa musiikkipalveluissa.

Tyylilajit ja musiikilliset vaikutteet

Sheeranin musiikki on sekoitus useita eri genrejä, mukaan lukien folk, pop, R&B ja hip hop ja hän on tunnettu kyvystään yhdistää näitä elementtejä luoden uniikin ja tunnistettavan soundin. Sheeranin musiikilliset vaikutteet ulottuvat laajalle ja hän on maininnut ihailevansa artisteja kuten Van Morrison, Eric Clapton ja Eminem. Tämä monipuolisuus näkyy selvästi hänen lauluissaan, joissa yhdistyvät kiehtovat tarinankerronnan taidot ja kyky luoda melodioita, jotka puhuttelevat laajaa yleisöä.

Henkilökohtainen elämä ja hyväntekeväisyystyö

Sheeranin henkilökohtainen elämä ja hyväntekeväisyystyö ovat saaneet huomiota mediassa. Hän on tunnettu sitoutumisestaan erilaisiin hyväntekeväisyysprojekteihin, erityisesti lasten ja nuorten auttamiseen. Sheeran on myös avoimesti puhunut mielenterveysongelmista ja korostanut tärkeyttä puhua näistä asioista julkisesti.

Sheeranin tarina on innoittanut monia nuoria artisteja seuraamaan unelmiaan musiikin parissa, osoittaen, että kovalla työllä ja omistautumisella on mahdollista saavuttaa maailmanlaajuista menestystä.

Ed Sheeranin konsertti Helsingin Olympiastadionilla
Video Ed Sheeranin -konsertista Helsingin Olympiastadionilla

HELSINGIN OLYMPIASTADION

Helsingin Olympiastadion, suuri urheilu- ja tapahtuma-areena, seisoo monumenttina maan urheiluhistorialle ja arkkitehtoniselle innovaatiolle. Stadion rakennettiin alun perin vuoden 1940 kesäolympialaisia varten, jotka kuitenkin peruuntuivat toisen maailmansodan vuoksi. Olympialaiset saatiin Helsinkiin lopulta vuonna 1952, ja stadion toimi näiden kisojen keskipisteenä. Sen jälkeen Olympiastadion on toiminut monen merkittävän urheilutapahtuman, kuten yleisurheilun MM-kisojen ja Euroopan mestaruuskisojen, näyttämönä. Lisäksi se on suosittu konserttien ja muiden suurtapahtumien pitopaikka.

Arkkitehtoninen meriitti

Olympiastadionin alkuperäiset suunnittelijat, arkkitehdit Yrjö Lindegren ja Toivo Jäntti, loivat stadionista funktionalismin periaatteiden mukaisen teoksen. Stadionin suunnittelussa korostettiin yksinkertaisuutta, käytännöllisyyttä ja luonnollista valoa. Sen tunnusmerkkinä oleva torni, joka on 72 metriä korkea, tarjoaa näkymät koko Helsinkiin ja on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä.

Vuonna 2016 Olympiastadion suljettiin perusteellisia uudistus- ja modernisointitöitä varten. Nämä työt valmistuivat vuonna 2020, ja ne sisälsivät muun muassa uudet katsomot, parannetut palvelutilat sekä päivitetyt mediatilat. Uudistusten myötä stadionin käyttömukavuus ja tekniset valmiudet vastaavat nykyajan vaatimuksia, samalla kun sen historiallinen perintö ja arkkitehtoninen ilme säilytettiin.

Merkittävät tapahtumat

Olympiastadion on isännöinyt lukuisia unohtumattomia urheiluhetkiä ja kulttuuritapahtumia. Yleisurheilun MM-kisat vuonna 1983 ja 2005, sekä lukuisat suuret konsertit, kuten Michael Jackson ja U2, ovat vetäneet stadionille valtavia yleisömääriä. Itse kävin katsomassa stadionilla mm. unohtumattomat Michael Jacksonin, Dire Straits:in ja U2:n keikat.

Olympiastadionin saavutettavuus

Olympiastadion on avoinna yleisölle niin urheilutapahtumien, konserttien kuin kulttuuritilaisuuksien merkeissä. Stadionin torniin pääsee nousemaan, josta avautuu huikeat näkymät yli Helsingin. Lisäksi stadionalueella on urheilumuseo ja Olympiastadionin oma näyttely, joka kertoo sen historiasta ja merkityksestä suomalaiselle urheilulle ja kulttuurille.

Stadion sijaitsee keskeisellä paikalla Helsingissä, ja sen luo on helppo saapua julkisilla kulkuvälineillä. Kävelymatka olympiastadionilta Helsingin keskustaan on myös siedettävän pituinen.

Lue lisää matkailua ja taidetta:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *