Ostoksia Helsingin ruokamessuilta

Ruokamessut – uutuus Helsingin Messukeskuksessa

Menin suurien odotusten kera Helsingin Messukeskukseen, kaikkien aikojen ensimmäiselle Ruokamessuille, toivoen näkeväni Kirjamessujen kokoisen alueen täynnä ruokarekka-autoja eri maiden keittiöistä, tai edes eripuolilta Suomea, ja paljon erilaisia kasvisravintoloita ja ruokia, joita testata. Jouduin kuitenkin kohtaamaan lievän pettymyksen, kun ruokamessut järjestettiin samassa paikassa kuin Ruoka&Viini-messut, ja ruokarekat sekä puolet myyntipöydistä olivat lähes samat kuin niillä messuilla. Vaan mistäpä muualta sitä nugaata osaisikaan ostaa, tai italialiasta sorbettia…

Onneksi messuilta löytyi kuitenkin muutama uusi maistuva elämys, kuten luomuja mansikkavaahtokarkkeja, Luonnonoikun artesaaniherkut Salosta ja punajuurihummus, Euro-Eastin Dovganin munakoisochilikastike ja karamellisoitu kondensoitu maito, Kaskein mango soup, joka tulee kauppoihin syksyllä, sekä Good pot – maidoton mango välipala. Katso lisää maistuvia juttuja ruokamessuilta oheiselta videoltani –

Ruokamessut Helsingin Messukeskuksessa

Lisäksi kuulin Ruokamessuilla Lauri Reuterin mielenkiintoisen ja mainion esityksen aiheesta ”Miltä maistuu tulevaisuus?” Esityksessään hän kertoi, miten esim. lihaa voitaisiin tulevaisuudessa kasvattaa laboratoriossa pelkästä lihasolusta, ilman eläimen korvia, silmiä ja tunteita. – Varmastikin tämä tulee tapahtumaan tulevaisuudessa, mutta eihän se liharuoasta sen terveellisempää tee.

Lue lisää:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *