Pyhiinvaeltajan päiväkirjasta

Kiitos viime tipan, ehdin tämänkin nähdä:

Pyhiinvaeltajan päiväkirjasta

Näyttelyn viimeisenä päivänä, kaksi tuntia ennen sulkemisaikaa, pääsin vihdoin katsomaan Martti Anttilan näyttelyn Pyhiinvaeltajan päiväkirja Helinä Rautavaaran museossa Espoossa.
Näyttely keskittyi erittäin tärkeään aiheeseen, Intian jokiin, ja niistä erityisesti Narmada-joen kohtaloon keski-Intiassa sekä sen varrella asuneisiin ihmisiin. Näyttelyn mainion esittelyn ja lisätietoa löydät museon sivuilta oheisesta linkistä.

Ehdin vaihtamaan näyttelyssä muutaman sanan Martti Anttilan kanssa, jolloin selvisi syy, miksi osa hänen töistään näytti tutuilta: Hänen valokuviaan oli esillä myös Faces-festivaaleilla vuonna 2007, josta kuvallinen mainintani löytyy blogista heinäkuulta 2007.

Anttilan näyttely oli kaunis ja kokemisen väärti. Erityisen kiehtovaa oli kuulla hänen kertovan siitä, miten intialaisten maaseutukylien ihmiset, jotka eivät olleet koskaan aiemmin tavanneet häntä tai länsimaalaista ihmistä muutenkaan, vastaanottivat hänet ystävällisesti hänen matkoillaan, sillä olen itsekin ollut huomaavinani samaa ennakkoluulottomuutta omilla matkoillani Intiassa.

Oheinen kuva näyttelystä otettu ja julkaistu näyttelyn pitäjän, Martti Anttilan luvalla.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *