Valoa Intiasta

Kun vuosi 2013 vaihtui Goassa, lennätti joku lentäviä kynttilöitä ilmaan ilotulitteiden sekaan. Kynttilät nousivat hiljaa korkealle, lentäen yksi toisensa jälkeen kohti Arabian merta, pimeää horisonttia, ja kohti länttä, häipyen lopulta hiljaa näkyvistä.

Nyt nuo tulenliekit lienevät saapuneet jo Suomeenkin, jos edes sinne asti jaksoivat lentää.

Loppiainen puolestaan toi vihdoin ”lunta tupaan” Goaankin. Ehdin jo ihmetellä, eivätkö kuuma sää ja helteet Goassa milloinkaan lopu, ja aloin kaivata Suomea ja sen pakkasia.

Vaan nyt palelee Goassakin aikaisin aamulla, ja auringon laskiessa tuulessa tarkenee hädin tuskin enää t-paitasillaan ilman kananlihoja.

Kuitenkin ainoastaan kahden päivän junamatkan päässä täältä, Pohjois-Intiassa, vain muutamaa tuntia Delhiä pohjoisempana, ollaan jo miinuksella kolme pakkasastetta. Delhin pääkaupunkiseutukin lähestyy pakkasrajaa, niinkuin mainitsin aiemmassa postauksessani. Viltit ja vanhat käytetyt talvitakit ovat tervetullut apu katujen asukeille, kun rikkaammat hytisevät omissa villasukissaan.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *