Joogafestival ja Zen Expo Helsingissä helmikuussa 2016


*(Mainos: Tämä postaus on tehty blogiyhteistyönä vastineeksi sisäänpääsystä Joogafestival 2016 -tapahtumaan)

Hiihtolomaviikko Helsingissä päättyi Kaapelitehtaalla neljättä kertaa järjestettyyn Joogafestival Helsinki –tapahtumaan. Koko aurinkoisen viikonlopun kestänyt Joogafestival ja Zen Expo -tapahtuma keräsi Kaapelitehtaalle suuren osan pääkaupunkiseudun ja Suomen joogaharrastajista ja-ammattilaisista sekä muista hyvinvointiin satsaavista yrityksistä.

Zen Expo 2016 Kaapelitehtaalla

Joogafestivalin ohjelmistosta löytyi lukuisa määrä eri joogatyylien näytetunteja eri ohjaajien vetämänä sekä mielen ja kehon hyvinvointiin liittyviä luentoja.
Yllätyksenä festivaalin ohjelmistossa nähtiin lauantai-iltapäivänä Suomi-Intia-seuran vieraana saapunut Intian suurlähettiläs Ashok Kumar Sharma, joka piti kuulijoilleen hyvän lyhyen esitelmän joogasta ja ayurvedasta.

Zen Expon mielenkiintoisten myyntipöytien lomasta löytyi myös Taavi Kassila sekä hänen suomentamansa kirjat, kuten Bhagavad Gita ja Ramayana. Tiedustelin Taavilta, kauanko häneltä kesti suomentaa tuo paksu intialainen Ramayana, ja hän kertoi, että sen suomentaminen vei häneltä yhden vuoden. – Siinäpä siis hatunnoston paikka.
Kun sitten tiedustelin Taavilta, oliko hänellä uusi kirja työn alla, hän vastasi myöntävästi. Jätän tuon teoksen nimen kuitenkin lukijoilleni nyt salaisuudeksi, ainakin toistaiseksi.

Jos jotain jäi Joogafestival -tapahtumassa kaipaamaan, niin se oli terveellinen ja maukas ruoka. 
Yksi pieni ravintola sieltä parvelta toki löytyi, mutta ravintolan menu oli pieni ja istumapaikat ja pöydät olivat kaikki täpötäynnänsä. Onneksi sieltä löytyivät Rawan gluteenittomat ja vegaaniset raakaruokamakeiset, jotka olivat ilo niin silmälle kuin makuaistillekin. Kyseisiä koukuttavia makeisia täydensi upeasti Ekolon myymä Bollywood-tee, joka sattui samalla olemaan yksi parhaimmista teemauista, joita olen koskaan maistanut.

RaakaruokamakeisiaYogi Shop, yksi näytteilleasettajista, jakoi Zen Expon kävijöille ihanaisia kankaisia kasseja, jotka sisältivät tuotenäytteitä, kuten Yogiteetä ja Urtekramin saippuoita. Lisäksi kassin omistaja sai myös Yogi shop -liikkeestä 10% alennuksen. Indivue kävikin myös Yogi Shopissa Eerikinkadulla Helsingissä ja siitä on luvassa artikkeli myöhemmin!
Zen Expoa


Joogafestival & Zen Expo -tapahtumassa pääsi kokeilemaan eri joogasuuntia eri opettajien johdolla ja monet joogatunneista oli buukattu loppuun jo ennakkoon. Erilaisia joogamattoja ei siellä kuitenkaan valitettavasti päässyt käytännössä testaamaan, mutta löysin kuitenkin uuden joogamattoni, sillä Studio Yin lienee oli testannut jo matot puolestani ja myi siellä laadukkaita Mandukan joogamattoja. Kirjoitan tästä uudesta joogamatosta lisää myöhemmin, mutta mainitsen jo nyt sen verran, että jos joogastudiot ovat yhtä kuin joogamattonsa, niin Studio Yin:in täytyy olla ehdottomasti Suomessa parhaimpien joukossa!

Joogamattoja joogafestivaleilla


Kaiken kaikkiaan Joogafestival on erittäin tervetullut tapahtuma pitkän ja pimeän Suomen talven keskelle. Tunnelma siellä oli upea – oli hienoa päästä paikalle ja nähdä niin paljon joogan harrastajia yhdessä. Joogafestival järjestetään myös ensi vuonna Kaapelitehtaalla, 25.-26.2.2017, ja suosittelenkin ehdottomasti käymään ja kokeilemaan, avoimin mielin!
Joogafestival Helsingin Kaapelitehtaalla vuonna 2016

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.