Tasapaino; Joogafestival Helsinki ja Zen Expo 2017

(Mainos: Postaus tehty vastineena ilmaisesta sisäänpääsystä Joogafestivaleille)
Joogafestival järjestettiin jälleen viime viikonloppuna, ja nyt jo viidettä kertaa, Helsingissä, Helsingin Kaapelitehtaalla, samanaikaisesti etelän hiihtolomien ja Lahden Hiihdon MM-kisojen kanssa.
Tuttuun tapaan Kaapelitehtaalle oli kerääntynyt suuri määrä Suomen ja erityisesti pääkaupunkiseudun jooga-ammattilaisia ja -harrastajia sekä hyvinvointiin satsaavia yrityksiä tasapainon merkeissä, joka oli Joogafestivalin ja Zen Expo:n vuoden 2017 teema. Löydät osallistujien listan Joogafestivalin sivuilta oheisesta linkistä.
Ennakkolipun ostaneet olivat saaneet varata ja varmistaa paikkansa eri joogasuuntien näytetunneille, mutta luentosalit täyttyivät first-comes-first-periaatteella paikan päällä Kaapelilla.

Tuk Tuk Travellers -katukeittiö sekä JoogaFestival ja Zen Expo 2017 Kaapelitehtaalla
Tuk Tuk Travellers -katukeittiö JoogaFestival ja Zen Expo 2017 -tapahtumassa Kaapelitehtaalla 
Myyntikojuja ja luentoja kierrellessä ehti nälkäkin yllättää, mutta onneksi Tuk Tuk Travellers oli ajanut katukeittiönsä Kaapelitehtaalle. 
Tuk Tuk Travellersin katukeittiöstä ei löytynyt leipää ja sirkushuveja, vaan kaksi vegaanista, gluteenitonta ja laktoositonta ateriaa, joista toista maistoin. Annokseni nimi oli Panang Karri ja se oli suomalaisittain sanoen tuhti kookosmaapähkinäcurry -kastike riisipedillä, maustettuna tuoreella korianterilla. Ateriana Panang Karri oli virkistävän tulinen, ja täyttävä. Pidin siitä kyllä, mutta olisin itse kenties pehmentänyt sen jyrkkää makua laktoosittomalla luomukermalla, mikä ei ymmärrettävästikään vegaaneille sovi.
Vaan jos olet joskus miettinyt, miten intialaisen riksan saisi tuotua Suomeen, taikka Thai-riksan Thaimaasta, niin tarina Tuk Tuk Travellersin takaa voisi kiinnostaa sinua. Löydät sen oheisesta linkistä!

Joogabolstereita joogafestivaleilla
Joogabolstereita joogafestivaleilla

Pari kolme kirjakauppaakin oli tuonut kirjavalikoimansa Zen Expoon ja myyntipöydiltä löytyi useita inspiroivia nimikkeitä – Saatan kirjoittaa niistä myöhemmin lisää. 
En voi kuitenkaan olla mainitsematta sitä haikeaa tunnelmaa, joka minut valtasi Biokustannuksen myyntipöydän luona, nähdessäni heidän lukuisat vanhat jooga-aiheiset kirjansa, joita jo lapsena kaupoissa katselin. 
Hyviä kirjoja löytyi myös Suomi-Intia-Seura ry:n ständiltä, sekä lisäksi tärkeä mainos – nimittäin Intia Päivä / India Day -tapahtuma tulee taas tänä vuonna, tarkemmin ottaen lauantaina 17.6.2017.
Lisää tästä asiasta myöhemmin!
Myös kauan kaipaamani joogabolsteri löytyi vihdoin, ja juurikin Zen Exposta, sillä Sarwa Yoga  -niminen joogatukku oli festivaaleilla mukana tänäkin vuonna ja heillä oli valikoimassaan juuri toivomani kaltainen joogabolsteri haluamallani täytteellä ja kiitettävän värivalikoiman kera, kuten voit allaolevasta kuvasta nähdä. 
Joogabolsterin värivaihtoehtoja
Joogabolsterin värivaihtoehtoja
Kirjoitan tästä joogabolsterista myöhemmin lisää, joten pysythän kuulolla – 
Löydät kaikki erityisesti joogaan liittyvät artikkelini tätä nykyä myös tästä linkistä, jota saa jakaa eteenpäin: http://bit.ly/Jooga 

Yllättävän moni joogaopettaja oli ansaitulla lomallaan koulujen hiihtoloman aikaan helmikuussa, joten toivottavaa on, että Joogafestivalit tulevat taas ensi vuonna paikkaamaan sitäkin aukkoa. 
Ja kun seuraavien Joogafestivalien päivämäärä on selvinnyt, päivitän sen tähän artikkeliin.
Siihenkin asti – Tsempatkaa toisianne!

JoogaFestival ja Zen Expo 2017 Kaapelitehtaalla
JoogaFestival ja Zen Expo 2017 Kaapelitehtaalla Helsingissä

1 Comment

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *