Joogabolsteri nettikaupasta – Näin hankit sen!

Joogabolsteri kabokkitäytteellä

(Mainos: Postaus tehty vastineeksi joogabolsterista, jonka antoi Sarwa Yoga Oy)

Löysin vihdoin joogabolsterin itselleni!
Jos ihmettelet, että mikä on joogabolsteri, niin se on oheisessa kuvassa näkyvä putkilon muotoinen tyyny, jota käytetään apuvälineenä joogatunnilla.
Et tiedäkään, miten autuaaksi voi bolsteri olosi tehdä, ennenkuin kokeilet –
Ja avot sitä venymisen autuutta!
Myös istuminen lotusasennossa helpottuu, kun istut bolsterin päällä, oikeaoppisesti.

Sarwa Yoga Oy:n* ständillä helmikuisessa Zen-Expossa Helsingissä oli tosiaan kutsuvan näköisiä joogabolstereita, joiden joukosta vihdoin omani löysin.
Joogabolsterityynyjen suojapussien värivalikoima oli siellä kiitettävän runsas ja valitsin niistä itselleni oheisessa kuvassa näkyvän fuxianpunaisen värin.
Suojapussi oli suomalaista työtä ja siististi ommeltu. Se oli valmistettu kestävästä ja pestävästä puuvillasta ja kulki nimellä Teawear.

Teawear joogabolsteri

Halusin joogabolsterini kapokki-täytteellä, sillä olin tottunut sen keveyteen omalla joogastudiollani.
Kapokkikuitu saadaan trooppisilla alueilla, kuten Intiassa, viihtyvästä kapokkipuusta ja se tuntuu kädessä ilmavalta ja uskomattoman pehmeältä materiaalilta.
Siltikin, kun bolsterityyny on ahdettu täyteen pehmeää kapokkia, antaa tyyny mojovan tuen.

Toinen vaihtoehtohan on käyttää tattaria joogabolsterin täytteenä, ja sitä onkin helppo lisätä ja poistaa bolsterista tarpeen mukaan, omiin mittoihin sopivasti.

Kapokkia joogabolsterin täytteenä

Oma joogabolsterityynyni tuntuikin ensi alkuun liiankin täydeltä – Nimittäin, kun kävin selinmakuulle bolsterin päälle, tuntui se huiman korkealta eikä selkänikään tuntunut tykkäävän, sillä olinhan tottunut joogasalini valmiiksi lytättyihin bolstereihin.
Kokeilin poistaa kapokkikuitua sisätyynystä, mutta täytteen poisto ei ollutkaan yhtä helppoa kuin tattarin – ja vaikka poistin kuitua kokeeksi kaksi litraa, niin bolsteri vain lyttääntyi hieman toisesta päästä, mutta säilyi muutoin kauttaaltaan tukevasti entisenlaisena.
Päätinkin sitten ottaa yhteyttä sähköpostitse joogabolsterin myyneeseen SarwaYogaan ja sain heiltä vastauksen jo samana päivänä.

Sarwayogan asiakaspalvelusta kerrottiin, että bolsterista voi kyllä poistaa täytettä, mutta että siinä on työ saada tyhjennyksen jälkeen tyynystä tasainen, koska kapok ei muokkaudu itsestään, jolloin tyyny voi jäädä toisesta päästä täydemmäksi.
Eron saisi kuulemma tasoitettua pöyhimällä, mutta itse ainakin koin pöyhintää helpommaksi noudattaa toista neuvoa, eli tyynyn kulutusta, jotta tyyny käytön myötä madaltuisi ja jäisi lopulta soikeaksi.
Tavoitteeni ja haasteeni onkin nyt katsoa vuoden päästä, miten joogabolsterin kanssa on käynyt.
Sarwa Yoga Oy myy muutoin lähes pelkästään tattaritäytteisiä bolstereita, joita on paljon helpompi muokata selän alle haluttuun muotoon täytettä lisäämällä ja vähentämällä. Kapok on kuulemma täytteenä perinteinen, ja sitä käytetään lähinnä sen keveyden vuoksi (2kg/bolsteri), mutta että tattarin akanan (4kg/bolsteri) sanotaan olevan käytössä paras.

Sarwa Yoga Oy tarjoaa kokeneen joogaajan tuottaman, suunnitteleman ja valmistaman laadusta tinkimättömän joogavälinevalikoiman ja Sarwayogan tuotevalikoimaan voi tutustua helposti nettikaupassa, jonne pääset oheisesta linkistä!

Sarwa Yogalla on myös showroom Helsingissä, joka sijaitsee Kalliossa Roots Helsinki-nimisen joogastudion ja kahvilan yhteydessä. Siellä pääsee näkemään ja kokeilemaan Sarwayogan tuotteita ja sieltä voi myös noutaa tilauksensa. Löydät Roots Helsingin osoitteen ja nettisivut oheisesta linkistä.

Joogabolsteri Sarwayogasta

Lopuksi vielä varoituksen sana: Tavanomaiset putkilonmuotoiset niska- ja sohvatyynyt eivät tue sinua jooga-asanoissa vaaditulla tavalla, joten ethän joogaa niillä kotona!

Vastauksesi