Videolla Red Fort – nähtävyys Delhissä

Englanninkielistä Twitter-tiliäni seuranneet huomasivat viime viikolla, millainen sankka sumu oli vallannut Delhin Intiassa, kun intialainen Bollywood-näyttelijä Aliaa Bhatt re-twiittasi järkyttävän videon, jossa näkyi, kuinka Delhissä, tai Delhin suurkaupunkialueella, tapahtui yksi peräänajo toisensa jälkeen, näkyvyyden ollessa sumun vuoksi vain muutama metri.

Onneksi matkustajat sentään ehtivät juuri ja juuri pelastautua ulos autoistaan, kun tienvarteen jo-pelastautuneet ihmiset huusivat ja viittoivat heille tulla äkkiä autoistaan pois, ennenkuin seuraava auto törmäisi kolarijonoon.  

Mutta ei Delhissä aina noin sumuista ole, kuten voi nähdä esim. oheisesta, vuonna 2007 kuvaamastani videosta, jossa tunnettu Red Fort -nähtävyys niin ulkopuolelta kuin sisäpuoleltakin. Red Fort -linnoituksenhan rakennutti satoja vuosia sitten keisari Shah Jahan, joka rakennutti myös mm. Taj Mahalin Agrassa, sekä oheisella videolla näkyvän Red Fortin edustalla olevan aukion takaa pilkottavan moskeijan nimeltään Jama Masjid. 

Bloggasin Red Fortista jo aiemmin, keväällä 2007, huhtikuussa, kun päivälämpötilat olivat jo suomalaisen sietokyvyn ylärajoilla. Kävin tuolloin katsomassa Red Fort Light and Sound -shown, joka oli valoista ja ääniefekteistä rakennettu esitys, joka pidettiin ilta-aikaan Red Fort -linnakkeen sisäpuolella. Ilta-aikaan oli lämpötila huhtikuisessa Delhissä siedettävämpi ja ulkoilmaesitys parempi katsoa. Tuossa esityksessä ei ollut tekstityksiä, mikä teki siitä hieman pitkäveteisen, mutta kyllä siitä katsoja kuitenkin jotain irti sai.

Katsottuasi oheisen lyhytvideon Red Fortista, tarjoutuu sinulle nähtäväksi monta muuta videota samasta aiheesta, jos Googlen algoritmit toimivat hyödyllisesti, joten nauti näkemästäsi!

Tutustu myös aiempaan artikkeliini Delhin parhaimmista nähtävyyksistä. Se on osa teostani INDIVUE – Matka Intiaan.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *