|

Kävely Helsingissä meren päällä

Merijäällä kävelyä Helsingissä

Suomessa nautitaan juuri aurinkoisista kirpeistä pakkassäistä aina Helsinkiä myöten. 

Ne mahdollistavat jopa kävelyn meren päällä ihmisten tallaamia polkuja pitkin.

Kerrassaan ihanteellinen hiihto- ja talvilomasää!

Video Indivue: Walk on the sea

Kävelemisestä merijäällä

Kävely meren jäällä talvisin tarjoaa ainutlaatuisen elämyksen, joka yhdistää luonnonkauneuden, seikkailunhalun ja hiljaisen rauhan. Tämä toiminta houkuttelee niin paikallisia asukkaita kuin matkailijoitakin nauttimaan Suomen pääkaupungin ainutlaatuisesta talvimaisemasta.

Turvallisuus ennen kaikkea

Turvallisuus on ehdottomasti tärkein näkökohta suunniteltaessa kävelyretkeä meren jäällä. Jään paksuus vaihtelee paikasta toiseen ja vuodenaikojen mukaan, joten on tärkeää tarkistaa jään kunto ja paksuus ennen retkelle lähtöä. Helsingin kaupunki ja useat viranomaiset tarjoavat ajankohtaista tietoa jäiden kunnosta ja turvallisuusohjeista. Yleinen suositus on, että jään tulisi olla vähintään 10-15 cm paksuista kävelyyn.

Varusteet ja valmistautuminen

Kun suunnittelet kävelyä meren jäällä, varmista, että sinulla on asianmukaiset varusteet. Kerrospukeutuminen auttaa pysymään lämpimänä ja mukavana kylmissä olosuhteissa. Jäälle suunnatessa on myös suositeltavaa pitää mukana jäänaskaleita, jotka voivat pelastaa henkesi, jos jää pettää. Lisäksi kannattaa ottaa mukaan reppu, jossa on lämmintä juotavaa, eväitä, ensiapupakkaus ja vaihtovaatteita.

Reitit ja maisemat

Helsinki tarjoaa useita suosittuja reittejä meren jäällä kävelyyn, jotka tarjoavat upeat näkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön. Yksi suosittu kohde on Suomenlinnaan johtava reitti, joka tarjoaa historiallisen linnoituksen lisäksi huikeita maisemia avomerelle ja Helsingin siluettiin. Myös Seurasaarenpolku. Lauttasaaren ympäristö ja Vuosaaren rannat ovat suosittuja kohteita, joissa pääsee nauttimaan luonnonkauneudesta ja rauhasta lähellä kaupungin sykettä tai metromatkan päästä siitä.

Luonnon kunnioittaminen

Kävely meren jäällä tarjoaa mahdollisuuden kokea luonto läheltä, mutta on tärkeää muistaa kunnioittaa ympäristöä ja sen asukkaita. Roskaamista tulee välttää ja luonnonsuojelualueiden sääntöjä tulee noudattaa. On myös hyvä muistaa, että eläimet, kuten linnut ja kalat, voivat olla herkkiä häiriöille. Kävely meren jäällä Helsingissä on ainutlaatuinen tapa kokea talvinen luonto ja nauttia ulkoilusta. Turvallisuuden varmistaminen, asianmukaisten varusteiden hankkiminen ja reittien huolellinen suunnittelu takaavat miellyttävän ja turvallisen kokemuksen. Samalla kun nautimme luonnon tarjoamasta kauneudesta ja seikkailusta, on tärkeää muistaa kunnioittaa ympäristöämme ja varmistaa, että myös tulevat sukupolvet voivat nauttia näistä elämyksistä.

Löydät lisää Indivuen Helsinkiaiheisia videoita täältä!

Lisää matkailuinspiraatiota Helsinkiin löydät matkaoppaastani INDIVUE – Matka Helsinkiin!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *