Intialainen päähieronta Helsingissä

*(Mainos: Artikkeli tehty blogiyhteistyönä Ekokampaamo Sorellan kanssa vastineeksi tutustumiskäynnistä intialaiseen päänhierontaan.)


Intialainen päänhieronta HelsingissäTiesitkö, että Suomessa saa ja voi opiskella myös intialaista päähierontaa?

Intialaista päähierontaa opetetaan ekokampaamokoulussa, jossa parturikampaajat Suomessa erikoistuvat ekokampaajiksi vuoden mittaisella erikoistumiskurssilla. Kyseisellä kurssilla ei enää harjoitella hiustenleikkuuta, vaan siellä harjoitellaan värjäämään kasveilla, kuten henna, cassia ja indigo, mitä normaalissa kampaamokoulussa ei opeteta, kertoi Ekokampaamo Sorellan Päivi.

Ekokampaamo Sorella ja Aurinkolahden aukiota Vuosaaressa

 Intialainen päähierontahan on Suomessa erilainen kuin Intiassa, sillä länsimaihin on tehty siitä rauhallisempi versio, jossa käydään paljon akupisteitä läpi. Hieronta vaikuttaa hermostoon rentouttavasti ja rauhoittavasti. Moni kuulemma nukahtaa tällaiseen suomalais-intialaiseen päähierontaan, mitä ei varmasti tapahdu perinteisen intialaisen päähieronnan aikana Intiassa, ainakaan Indivuen kokemuksen mukaan.

Musiikki, jota intialaisen päähieronnan taustalla soitetaan sisältää ääniaaltoja, jotka tutkitusti tasapainottavat aivopuoliskoja ja näin ollen vähentävät stressiä. Intialaisessa päähieronnassa käytettävien kasvien eteeriset öljyt ovat puolestaan erittäin laadukkaita ja parhaimman laatukriteerin omaavia terapiatason öljyjä.

Ekokampaamo Sorellan hoitohuoneen sisustusta

Ekokampaamo Sorella sijaitsee Helsingin Vuosaaressa Aurinkolahden Aukiolla, josta avautuvat upeat näköalat merelle, ja Aurinkolahden kuuluisa uimaranta sijaitsee aivan nurkan takana. Metrolle on vain muutaman sadan metrin matka ja bussipysäkki melkein vieressä.

Ekokampaamo Sorellan hoitohuoneen sisustusta

Ekokampaamo hemmottelee asiakkaitaan myös ionisoivalla ilmanpuhdistajalla, joka vie myrkyt ilmasta ja takaa puhtaan hengitysilman. Kampaamossa todella oli helpompi hengittää. Lisäksi kampaamon välineet oli desinfioitu otsonivedellä ja kampaamon puhdistettu juomavesi näytti ja maistui erilaiselta – jotenkin pehmeämmältä ja paremmalta.

Värin ja hoitojen yhteydessä kampaamo tarjoaa laadukasta luomulaatuista teetä ja kahvia sekä palan Goodion Suomessa käsityönä tehtyä luomuraakasuklaata. Sorellan liikeideana ovat laatu ja puhtaus – ja kampaamon siivousaineet ovat kemikaalittomia.

Amlaa, vihreää ja valkoista savea, etc.

Ekokampaamo Sorellassa intialainen päänhieronta tehtiin asiakkaalle muusta kampaamosta erillään olevassa hämärästi valaistussa hoitohuoneessa musiikin soidessa lempeästi taustalla. Valitsin hoitoöljykseni bergamotin, joka jäi pitkiin hiuksiini latistamatta niitä kuitenkaan liikaa. Hoito kesti n. 40-45 min eikä tuhrinut vaatteita eikä meikkejä.

Voisin suositella intialaista päähierontaa ensiavuksi jännitysniskasta kärsivälle. Ja vaikka hoito ei ollutkaan niin hurja kuin Intiassa, ansaitsi se kuitenkin termin intialainen päänhieronta.

Itse en hoidon aikana nukahtanut – siitä pitivät huolen hoidon aikana vallinneet lähes trooppisen kesäiset lämpötilat Suomessa.

Ekokampaamo Sorellan hoitohuoneen ikkunaa
Ekokampaamo Sorellan sisustusta
 
 
Khadi – ayurvedisiä hiustenhoitotuotteita Ekokampaamo Sorellassa
Aurinkolahden aukio ja Mayur – Nepalilainen ravintola Vuosaaressa, Ekokampaamon naapurissa

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.