Helsinki Design Week 2018 ja Helsingin uutuuksia

Keskuskatu, Helsinki, design week
Helsinki Design Week 2018 -kontti Keskuskadulla
Viimeviikkoinen Amos Rex -taidemuseon avaaminen Helsingin keskustaan elävöitti ja piristi Helsingin katukuvaa niin paljon, että se innosti tutkimaan Helsingin keskustan uutuuksia tarkemmin, kun ilmatkin olivat kauniin aurinkoiset ja lämpöiset ja Helsinki Design Week 2018 pyörähti käyntiin.
 
Keskuskatu aivan Helsingin keskustassa on vuosien mittaan muuttunut miellyttävän tyylikkääksi kävelykaduksi. Paraikaa sitä koristaa myös Helsinki Design Week -tapahtuman kontti, josta jaetaan tapahtumatietoa niin turisteille kuin paikallisille ohikulkijoillekin.
Keskuskatua Helsingissä
Lyhyt tunnin kävely Helsingin keskustassa piristi myös ulkomaanmatkoja kaipaavaa:
Keskuskatu turisteineen muistutti mitä tahansa eurooppalaista suurkaupunkia ja
liikennevaloihin pysähtynyt skootteri ynnä matkustajien kypärävalinnat muistuttivat Rooman katuja.
Nykytaiteen museo Kiasma, Helsinki
Helsingin keskustan läpäisevä kävely/pyöräilykatu
Vaan melkein kiljahdin riemusta, kun tutustuin ensimmäistä kertaa Helsingin keskustan läpi kulkevaan kävely/pyöräilykatuun ja bongasin sen varrelta yhdenistuttavia penkkejä – Olin ihastellut niitä jo aiemmin Tukholmassa ja murehtinut, miksei Helsingissäkin ole tuollaisia – ja koko tämän ajan ne lienee olivat sijainneet kävelykadun varrella!
Kävelin siis todellakin kävelykadun läpi elämäni ensimmäisen kerran ja se oli virkistävä kokemus – pidin siitä jopa enemmän kuin Kööpenhaminan pyörä/jalankulkuteistä, niin hygge kuin ne voivat ollakin, sillä Helsingin yhdistetty jalankulku/pyörätie oli paljon tilavampi ja turvallisempi käyttäjilleen.
Sen pyörälaskuri kertoi, että perjantai-iltapäivään mennessä tiellä oli kulkenut jo yli 2600 pyöräilijää, Jalankulkijoita lienee oli toinen mokoma.
Iltapäivän autoruuhkat vain humisivat jossain kaukana yläilmoissa, kun kävelin Kampista Kiasmalle, horisontissa pian valmistuva Oodi, Helsingin uusi ja upea keskustakirjasto.
Yhdenistuttavia penkkejä
Helsinki on todella muuttumassa edukseen. Kyllä nyt kelpaa turistien tulla ja bloggaajien blogata.
Helsinki Design Week on 13 vuotta vanha vuosittainen tapahtuma ja uutuutena tänä vuonna nähdään Lasten designviikko. Löydät koko Helsinki Design Week -ohjelman osoitteesta https://www.helsinkidesignweek.com/fi/

Lisää Helsinki-aiheisia bloggauksia löydät täältä!
Helsinki myös englanniksi / also in English

//www.instagram.com/embed.js

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.