Matkamessut 2019 – piilotettuja aarteita sekä maistuvaa matkaa

*(Mainos: Tehty blogiyhteistyönä bloggaajapassilla Matkamessuille)

Palasin viikonloppuna Intiasta ja koska kyseessä oli loma, jaksoin sunnuntaina vielä hyvin lähteä Matkamessuille Helsinkiin. Jetlagihan on rankempi Intiaan päin matkustettaessa.

Matkamessut toivat Messukeskukseen lähes tuhat matkanjärjestäjää, matkakohdetta ja matkailualan palveluyritystä tarjoten ajankohtaisia ilmiöitä, kohdevinkkejä ja puheenvuoroja alan vaikuttajilta. Tänä vuonna 2019 Matkamessujen pääteemana oli Hidden Treasures eli matkailun tuntemattomat helmet. Uusina kohteina nähtiin Angola, Iran, Arabiemiraattien Sharjah ja Turks- ja Caicossaaret. Messuilla oli yhteensä 940 näytteilleasettajaa ja 86 kohdetta.
Lisäksi uutuutena nähtiin ruokaan ja juomaan keskittyvä Tasty Travel -alue.

Ohessa valokuvatunnelmia sunnuntailta Helsingin Messukeskuksesta. –

Matkamessuilla ei ollut tungosta enää sunnuntaina, ja se teki messukokemuksesta miellyttävän 
Incredible India yllätti edustamalla värikylläistä Intiaa valkoisella aluksellaan
Jos alkaa kiipeillä seinille, on hyvä lähteä matkalle
Matkamessuilla nähtiin lukuisia tanssiesityksiä eri maista

Matka 2019 -messujen toteuttaman Matkailututkimuksen mukaan suomalaisia kiinnostaa matkoillaan erityisesti paikallisen kulttuurin ja arjen kokeminen hotellialueilla pysymisen sijaan. Myös paikalliset putiikit kiinnostavat enemmän kuin suuret ostoskeskukset tai hotellien ostosmahdollisuudet.

Vastaajista 62% kertoi suuntaavansa mieluummin vähemmän tunnettuihin kohteisiin kuin suosittuihin turistikohteisiin ja 75% vastaajista kertoi syövänsä mieluummin katukeittiöissä kuin suurissa ravintoloissa. 

Matkailututkimuksen mukaan suomalaiset hakevat matkoiltaan ensisijaisesti lepoa ja rentoutumista ja yli 60% vastanneista suosii yli viikon mittaisia matkoja. Tutkimus kertoo lisäksi, että suomalainen on matkallaan vastuullinen ja noudattaa paikallisen kulttuurin tapoja ja ohjeita. Useimmat suosivat paikallisia palveluntarjoajia ja matkustavat kiireisimmän sesongin ulkopuolella vähentäen näin kohteen kuormitusta.

Suomalaisten matkustuspäätöksiin ja matkustusinspiraatioon vaikuttivat eniten ystävien tai tuttavien matkustuskokemukset ja kaikista vastaajista kolmannes sai matkustusinspiraationsa sosiaalisen median kanavissa näkemästään sisällöstä, kuten Instagram-kuvista, blogeista tai YouTube-videoista. Tutkimuksen toteutti Kantar TNS ja siihen vastasi 1236 henkilöä joulukuussa 2018.

Thaimaan osastolla Thai-kaiverruksen live-esitys hurmasi katsojansa
Thai-kaiverrus melonissa: Amazing Thailand
Thai-kaiverrettuja ruusuja
Thai-kaiverruksen työvälineitä
Toffeeta Tasty Travel -alueella
Toffeeta gluteenittomasti ja ilman säilöntäaineita!
Meze-annoksia Matkamessuilla
Meze-annos kera hummuksen, valkosipulitäytteisten oliivien, viininlehtikääryleiden, täytetyiden paprikoiden, paistetun halloumijuuston, pitaleivän, fenkolin ja fetajuuston –
Hummus, halloumi, feta ja täytetyt paprikat olivat hintansa väärti

Matkamessuilla 2019 mukanaolleet maat– Alankomaat– Albania– Algeria– Angola– Armenia– Australia– Bahama– Belgia– Bosnia ja Hertsegovina– Bulgaria– Costa Rica– Dominikaaninen tasavalta– Egypti– Espanja– Etelä-Afrikka– Georgia– Ghana– Indonesia– Intia– Iranin islamilainen tasavalta– Irlanti– Islanti– Israel– Italia– Itävalta– Japani– Jordan– Kanada– Kazakstan– Kenia– Kiina– Kolumbia– Korean tasavalta– Kreikka– Kroatia– Kuuba– Kypros– Latvia– Liettua– Madagaskar– Malawi– Malediivit– Malesia– Malta– Marokko– Meksiko– Moldovan tasavalta– Mosambik– Namibia– Nepal– Nicaragua– Norja– Panama– Peru– Portugali– Puola– Qatar– Ranska– Romania– Ruanda– Ruotsi– Saksa– Seychellit– Slovakia– Slovenia– Sri Lanka– St. Helena– Suomi– Swazimaa– Sveitsi– Tansania– Tanska– Thaimaa– Tsekin tasavalta– Tunisia– Turkki– Turkmenistan– Turks- ja Caicossaaret– Uganda– Unkari– Uruguay– Uzbekistan– Valko-Venäjä– Venäjän federaatio– Vietnam– Viro– Yhdistyneet Arabiemiirikunnat– Yhdistynyt kuningaskunta– Yhdysvallat

Löydät oheisista linkeistä lisätietoa, jos INDIVUE on käynyt kuvaamassa kyseisissä maissa! Tänä talvena ja keväänä INDIVUE bloggaa lisää juttua mm. Etelä-Goasta, joka asettuu helposti otsikoiden Hidden Treasures – matkailun tuntemattomat helmet – sekä Tasty Travels alle – siispä tilaa blogi ja seuraa somessa!

Kuvia viime vuoden Matkamessuilta löydät täältä.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *