Suomalainen Kotijuusto Tikka (tajunnanräjäyttävällä maustesekoituksella!)

*(Mainos: Postaus tehty blogiyhteistyönä Fine Foodsin kanssa vastineeksi tuotenäytteistä.)

Viime lokakuussa Kirjamessujen kanssa samanaikaisesti järjestettiin Messukeskuksessa Helsingissä myös Viini- ja Ruokamessut, joihin kävin tutustumassa. Mukaani sieltä tarttui intialaisen keittiön inspiroimia tuotenäytteitä, joita olen tässä testaillut ja näin ystävänpäivän kynnyksellä tahdon kertoa sinulle lukijani tajunnanräjäyttävän kotitekoisen paneerjuustoreseptin, jolla pääset valloittamaan oman ystäväsi.

Fine Foodsin messuosastolta löytynyt Geeta’s Tikka Spice Mix osoittautui nimittäin upeaksi intialaiseksi maustesekoitukseksi.

En tiedä, johtuiko Tikka-maustesekoituksen voimakassuolaisuudesta, vai mikä kaikki kieleni vei, mutta kun kokeilin marinoida kotijuuston ja paistoin sen paistinpannulla, oli lopputulos kerrassaan huikeantuoksuinen ja- makuinen Paneer Tikka suomalaisittain. Ja kun sen vielä nautti gluteenittoman naan-leivän kera, niin ei tullut ravintolaa ikävä!

Paneer Tikkahan valmistetaan intialaisessa tandooriuunissa intialaisesta paneerjuustosta.
Ja ehkä tiedätkin, että kun suomalaisen kotijuuston laitat suomalaiseen kotiuuniin, levähtää se kiisseliksi alta aikayksikön. –

Luova ratkaisu tähän on paistaa kotijuusto paistinpannulla!
(If there’s a problem, there’s a solution, tapasi isänikin sanoa.)

Oheisen kuvan suomalainen paneer tikka houkuttelee ulkonäöllään takuulla kaikkia vasikanaivojen ynnä muiden sisäelimien ystäviä, mutta paljastuukin täysin yllättäen kasvissyöjälle sopivaksi herkulliseksi Kotijuusto tikaksi. Tässä sen helppo resepti:

KOTIJUUSTO TIKKA

Ainekset:

– luomu kotijuusto
– kylmäpuristettu oliiviöljy
– luomu luonnonjogurtti
– Geeta’s Tikka -mausteseos

Valmistus:

Valmista öljystä, jogurtista ja maustesekoituksesta marinadi ja sekoita paloiteltu kotijuusto siihen. Kun juusto on marinoitunut vähintään kaksi tuntia, paista sitä öljyssä paistinpannulla sen verran, ettei se ehdi sulaa.

Tarjoile naanleivän ja/tai kasvisten kera ja nauti!

Huom. Koska maustesekoitus on niin vahva, ei se sovi päivittäiseen käyttöön.
Tällä kotijuustotikka-reseptillä voisi hemmotella itseään vaikkapa kerran kuussa.

Kotijuusto tikka

Geeta’s Tikka Spice Mix -maustesekoituksen ainesosat olivat seuraavat: Paprika, suola, kuivattu paahdettu valkosipuli, paahdettu korianteri (9%), kurkuma, kuivattu minttu, kuivattu inkivääri, paahdettu juustokumina, kardemumma (3%), kuivattu sitruunamehu, chili (2%), sarviapila, intiankuminan siemen, muskottikukka, muskottipähkinä, kuivattu korianterinlehti, mustapippuri, neilikka, kaneli, mustakumina ja laakerinlehti.

Mausteseos sopii kasvissyöjille, vegaaneille ja gluteenittomille ja se on kuumennettava ennen sen nauttimista, kertoo pakkaus, ja mainostaa lisäksi, ettei seos sisällä keinotekoisia värejä, makuja tai säilöntäaineita.

Tämän vuoksi kokeilin maustesekoitusta myös mm. gluteenittomaan pizzapohjaan, ja se piristi ja toi mukavasti lisämakua esimerkiksi itsetehtyyn tomaattijuusto-oliivipizzaan.

Itsetehty gluteeniton tomaattijuusto-oliivipizza

Lue myös seuraavat artikkelit ja artikkelisarjat, jotka sinua saattaisivat kiinnostaa:

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *