Pompier Espa ravintola-annos Matkamessujen Food Court
| |

Uutuus matkamessuilla: Helsinki Food Court

*pr blogiyhteistyössä Matkamessut

Tämänvuotisilla Matkamessuilla oli uutuutena Helsinki Food Court, jossa esiteltiin helsinkiläisiä ravintoloita laidasta laitaan.
Esillä olivat seuraavat ravintolat: Peloton Cycling Eatery, Fat Ramen, Happy Waffle, Pastis, Yeastie Boi ja Pompier Espa.

Näistä Peloton Cycling Eatery sijaitsee Suvilahdessa, Kaasutehtaankatu 1, rakennus 8:ssa palvelee intohimolla niin pyöräilyn kuin hyvän ruoan ja viinin ystäviä.

Fat Ramen puolestaan on Helsingin ensimmäinen ramen-ravintola, ja se perustettiin vuonna 2015. Ravintolat sijaitsevat Hietalahden kauppahallissa ja Helsinginkadulla.

Happy Waffle sijaitsee Vuorikadulla, Helsingin yliopiston metroaseman tuntumassa ja sieltä saa fuusion hongkongilaisesta kuplavohvelista gluteenittomana.

Pastis Pikku Roballa tarjoilee puolestaan makumatkan Ranskaan.

Yeastie Boi sijaitsee Kampissa Annankatu 29 sisäpihalla ja on keskittynyt bageleihin ja käsityöläisjuomiin.

Pompier Espa puolestaan on Etelä-Espalla sijaitseva herkkusuiden lounasravintola, joka tarjoilee illalla maukasta à la carte -ruokaa.

Ohessa pikasilmäys tämänvuotisiin matkamessuihin ja kyseisiin Food Courtin ravintoloihin –

Pompier Espa yllätti positiivisesti

Olin mukana Food Courtin pressitilaisuudessa ja sain maistaa annoksen ravintolasta Pompier. Annokseni sisälsi paahdettua maa-artisokkaa, tryffelipecorinoa Sardiniasta sekä tryffelikreemiä, sydänsalaattia ja omenaa.

Käytännön syistä annos syötiin kertakäyttölautaselta kertakäyttöottimin, mutta olisin hyvin voinut kuvitella itseni johonkin fine dining -ravintolan ikkunapöytään valkoisen pöytäliinan äärelle, sillä ruoka oli niin hienostuneen makoisaa ja suussasulavaa. En uskalla edes kuvitella, miten huikeaksi lasillinen viiniä olisi sen makuelämyksen tehnyt, sillä join vettä, mutta jo sellaisenaan tuo annos tarjosi itselleni matkamessujen parhaimman elämyksen.

Yhtiön toimitusjohtaja Laura Apukka kertoi, että Pompier Espa on yhdeksänvuotias ravintola ja että se avasi Etelä-Esplanadille vuonna 2014. Hän kutsui ravintolaansa rennoksi bistroksi, vaikka moni sanookin sitä fine dining -ravintolaksi.

Asiakkaiden jälkiruokasuosikki siellä on tarte tatin ja ruoka-annoksille löytyy listalta aina myös vegaani vaihtoehto.

Päivisin lounasaikaan Pompierissa käy n. 250-300 asiakasta, eikä lounaalle oteta varauksia. Ravintolasta ei myöskään voi tilata kotiinsa ruokaa Woltilla. Lue ravintolasta lisää Pompierin kotisivuilta.

Se, että löysin tämän mainion ravintolan vasta Matkamessuilta, vaikka olen vuosikymmeniä Helsingissä asunut ja useasti Espalla kävellyt, kertoo siitä, miten tärkeä Food Court on helsinkiläisten ravintoloiden esilletuomiseen.

Kävin muuten syömässä samaisessa ravintolassa toistamiseenkin Matkamessujen aikana, pari päivää myöhemmin. Tuolloin tuo samainen maa-artisokka-annos, jota ehdin Instagramissakin kehua, ei enää vienytkään mukanaan muille maille vierahille – liekö silloin ollut jo pilkun aikaan messuväsymystä ilmassa… Vai olisiko ruoan kanssa niinkuin monen matkakohteenkin – etteivät ne toistamiseen jaksa välttämättä inspiroida enää yhtä paljon?

Lue lisää helsinkiläisistä ravintoloista teoksessani Matka Suomeen! Teos ilmestyy myös englanninkielisenä nimellä Trip to Finland.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *