Suomalainen maito ja intialainen maito

Intialainen maito
Suomalainen maito

Suomessa maito on valmista juotavaksi, kun ostat sen ruokakaupasta. Maito säilyy juotavana 3-4 päivää siitä, kun avaat pakkauksen.

Intiassa puolestaan sinun tulee ensin kiehauttaa maito ostettuasi sen kaupasta, ennen kuin käytät sitä. Kiehautettu maito säilytetään jääkaapissa, jossei kaikkea käytetä kerralla.

Suomessa on paljon maitoallergikoita sekä laktoosi-intolerantteja,
joidenka terveys ei kestä perusmaidon juomista tai monia muitakaan maitotuotteita.
Intiassa heitä ei liiemmin ole, josko yhtään.

Viime vuosina Suomen kauppoihin ovatkin ilmestyneet hyla- ja laktoosittomat maidot sellaisia ihmisiä varten, jotka eivät kestä perus pastöroitua maitoa. Intian kaupoissa en vastaavia tuotteita ole nähnyt.

Kyseiset erikoismaidot, hyla ja laktoositon, ovat aina olleet Suomessa perusmaitoa kalliimpia,
mutta niiden käyttäjä ei ole saanut reseptiä niitä varten eikä myöskään verovähennyksiä vaikka joutuu noudattamaan kalliimpaa erikoisruokavaliota.
Sen sijaan, jos hän on käyttänyt lääkettä perusmaidon aiheuttaman sairauden tai haitan hoitamiseen, tuosta lääkkeestä on ollut mahdollista saada valtiolta kela-korvaus.

Olisiko mahdollista saada maito huokeasti suoraan lehmältä ja keittää se kotona?
Onko Suomessa aikaa ja osaamista enää siihen?

1 Comment

  1. Tämän päivän hesarissa uutisoidaan, että \”kun luonnon monimuotoisuus vähenee ja luonto köyhtyy, kapenee myös ihmiskehon mikrobien kirjo. Tästä johtuu allergioiden lisääntyminen, väittää kaksi suomalaista huippututkijaa. Ihmisen lähellä kasvavat harvinaiset kukkakasvit voivat vähentää allergian riskiä.\”

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.