Ravintolapäivä sekä muita pohdintoja mm. paneerjuustosta

Ravintolapäivä sekä muita pohdintoja mm. paneerjuustosta 


Tänään lauantaina vietetään Helsingissäkin ravintolapäivää,
jolloin kuka tahansa voi perustaa oman ravintolan yhden päivän ajaksi ilman sen kummempia lupia yhteiskunnalta, sikäli kuin olen asian oikein ymmärtänyt.

Valitettava tosiasiahan on se, että hyvätkin ravintolat sulkevat Helsingissä oviaan, kuten on käynyt Kampin kauppakeskuksessa, josta tapasi löytyä Helsingin, jollei koko Suomen, parhain Palak Paneer -ateria, kuten kirjoitin pari vuotta sitten Indivuen blogiartikkelissa Helsingissä tuoksuu Intia.

Iloksemme on kuitenkin tätä nykyä Helsingin etnisiin kauppoihin ilmestynyt irrallista paneerjuustoa,

jotta Palak Paneeria pääsee kotonakin kokkaamaan. Toki suomalainen kotijuusto toimittaa myös hyvin paneerjuuston virkaa intialaisessa tai nepalilaisessa ruoanlaitossa, mutta täytyy silti myöntää, nyt etnisten ruokkakauppojenkin paneerin testattuani, että ei aitoa tuoretta intialaista pehmeää paneerjuustoa voita mikään.

Oheisessa kuvassa mainitsemani etnisen ruokakaupan paneerjuusto, jolla on yllättävän pitkä säilyvyysaika. Puhutaan kuukausista.
Makuvinkkinä kerrottakoon, että kyseinen paneerjuusto toimii hyvin, jos sitä marinoi yön yli,
ja ainakin intialaisissa resepteissä se toimii ylipäätään paremmin kuin tofu-juusto.

Lue muuten Indivuen artikkeli intialaisista ja nepalilaisista ravintoloista – voit löytää sieltä hyviä ravintolavinkkejä kaikiksi vuoden muiksi päiviksi!

Paneerin valmistusta itse voit kokeilla esim. Garam Masala -nimisen kasvisruokablogin suomenkielisillä ohjeilla, jotka löydät oheisesta linkistä.

Paneerjuusto
Paneerjuusto

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *