Musta hennatatuointi – Kahden viikon väliaikaisuus, mutta elinikäinen haitta?

Mustia hennatatuointeja

Mainitsin viime lokakuussa mustien hennatatuointien vaarallisuudesta verrattuna punertaviin mehnditatuointeihin artikkelissa Turvallinen hennatatuointi. Mustien hennatatuointien vaarallisuushan johtui siis siitä, että niissä turvallisen luonnollisen mehndin sekaan sekoitetaan synteettistä PPD:tä eli p-Fenyleenidiamiinia, joka on myrkyllinen yhdiste, kuten Wikipedia kertoo. P-Fenyleenidiamiinia käytetään mm. atso-väriaineisiin, hiusväriaineisiin ja värivalokuvien kehitykseen.

Oheisessa kuvassa kauppakoju, josta oheistuotteena myös mustia hennatatuointeja, joiden pysyvyydeksi luvattu kaksi viikkoa. Sivutuotteena mahdollisesti saatava väriaineallergia lieneekin sitten elinikäinen riesa. 

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *