Puhdasta vettä koululaisille Intiassa | UNICEF Suomi

Puhdas vesi on elintärkeää

Puhdas vesi on jokaisen lapsen oikeus. Unicefin tuella kouluihin rakennetaan vesipisteet ja käymälät niin Biharissa kuin Madhya Pradeshissa. Kun kouluympäristö on puhdas ja viihtyisä, lapset pysyvät terveempinä ja jaksavat opiskella.

Lisäksi Unicef kouluttaa opettajia, jotta he voisivat opastaa lapsia käsienpesussa ja muissa hygieniaan liittyvissä asioissa.


Koulu terveystiedon edistäjänä
Kouluissa lapset oppivat terveystietoa sekä saavat tarvittavan terveydenhoidon. Edistääkseen tyttöjen koulunkäyntiä Unicef rakentaa erillisiä käymälöitä ja pesutiloja tytöille ja pojille. Riittämätön vesi- ja saniteettihuolto on yksi syy siihen, että 62 prosenttia tytöistä jättää koulun kesken jo alaluokilla.

Projektin opit halutaan jakaa myös laajemmalle. Yksi projektin tavoitteista onkin saada oppi kulkemaan koulusta kotiin. Koulussa lapsia kannustetaan kertomaan oppimastaan perheilleen.

Yhteistyöllä muutokseen
Unicefin tavoitteena on, että ohjelmakouluissa toteutetut parannukset ulotettaisiin muihinkin alueiden kouluihin. Siksi koulutamme paikallisia toimijoita parantamaan kylien vesi- ja sanitaatiohuoltoa ja asennamme koulujen vesipumput, sadeveden keruujärjestelmät ja käymälät yhdessä paikallisten kanssa.

* * *

Tämä teksti oli lähes suora lainaus seuraavalta Unicefin nettisivulta, vilkaisepa:

Puhdasta vettä koululaisille Intiassa | UNICEF Suomi

Myös tämä blogiartikkeli liittyy samaiseen asiaan:
http://www.indivue.fi/2011/09/aidin-pikku-apulainen-etsii-juomavetta.html

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *