Intialaista ja intialähtöistä kirjallisuutta Kirjamessuilla vuonna 2016

Tänä syksynä Helsingin Kirjamessuilla riitti mielenkiintoista ohjelmaa ja upeita kirjoja joka makuun.
Kirjamessujen teema oli tänä vuonna Pohjoismaat, mutta itse bongasin Kirjamessuilta, yllätys yllätys, intialaisia tai Intialähtöisiä kirjoja, ja ainakin seuraavia teoksia löysin seuraavilta kustantajilta tai kirjakaupoilta:

Jhumpa Lahirin teos Kaima löytyi pokkarina Rosebud Booksin osastolta. Tuohon Jhumpa Lahirin teokseenhan pohjautuu Mira Nair:in ohjaama elokuva The Namesake, joka on mainio neljän tähden elokuva.
Rosebudin osastolta löytyivät myös Unto Tähtisen pokkari Gandhi sekä Tarquin Hall:in kirjoittamat Vish Puri -pokkarit.

ständiltä puolestaan löytyivät mainiot Intian keittiö – kotiruokaa Intiasta sekä Joogaa aloittelijoille ja edistyneille -kirjat ja
Loistopokkareista löytyi Slummien miljonääri, kirja tuosta Oscar-palkitusta viiden tähden elokuvasta, joka kertoo Mumbain köyhimmistä.Hindin kielen oppikirja Chale – Hindin perusteet löytyi Finn Lecturan osastolta Kirjamessuilta ja
-ständiltä Kirjamessuilta löytyi Mikael Bergstrandin romaani Sumua Darjeelingissa – ja teetä sekä lisäksi Lucinda Rileyn paksu romaani Keskiyön Ruusu, joka kertoman mukaan alkaa Intiasta.Oheisessa kuvassa Kirjamessujen 2016 suuresta esiintyjäkaartista Antti Tuuri, Antti Tuisku, Pelle Miljoona, Riku Rantala ja Tunna Milonoff.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.